Proper study guides for Down to date ACSM ACSM certified Personal Trainer certified begins with ACSM 010-111 preparation products which designed to deliver the Realistic 010-111 questions by making you pass the 010-111 test at your first time. Try the free 010-111 demo right now.

Q46. The recommended initial treatment for an acute joint injury is the application of which of the following? 

A. Compression combined with short intervals of cold and heat. 

B. Elevation and heat. 

C. Compression and heat. 

D. Compression and cold. 

Answer: D


Q47. What is the variability for any given age, when estimating a client's age-predicted maximum heart rate? 

A. 2 to 4 beats per minute 

B. 10 to 12 beats per minute 

C. 18 to 20 beats per minute 

D. 22 to 24 beats per minute 

Answer: B


Q48. What exercise should be avoided for a person suffering from shoulder impingement syndrome? 

A. Lateral raise 

B. Seated row 

C. Overhead press 

D. Bench press 

Answer: C


Q49. What feature is unique to skeletal muscle as compared to cardiac muscle? 

A. Absence of striations 

B. Presence of branching 

C. Requires nervous system stimulation 

D. Presence of intercalated disks 

Answer: C


Q50. Which environmental trigger is NOT associated with exercise-induced asthma? 

A. dry air 

B. warm air 

C. dusty air 

D. pollutants 

Answer: B


Q51. What are the acute affects of alcohol intake on exercise? 

A. Increases blood pressure and impairs exercise capacity 

B. Decreases metabolic rate and increases blood pressure 

C. Promotes dehydration and increases risk of heart arrhythmias D. Increases risk of heart arrhythmias and increases exercise capacity 

Answer: C


Q52. What is the American College of Sports Medicine's recommendation regarding frequency to increase cardiorespiratory fitness? 

A. One to two days per week 

B. Two to three days per week 

C. Three to five days per week 

D. Four to six days per week 

Answer: C


Q53. Which of the following risk factors for coronary heart disease enables you to subtract one risk factor from the total amount of positive risk factors? 

A. Body Mass Index < 30 kg/m2 

B. High serum HDL cholesterol > 60 mg/dl (1.6mmol/L) 

C. Fasting blood glucose of < 110mg/dL (6.1 mmol/L) 

D. A former cigarette smoker who stopped more than six months ago. 

Answer: B


Q54. What is the correct path of blood flow through the chambers of the heart? 

A. Left ventricle; left atrium; right atrium; right ventricle. 

B. Right ventricle; right atrium; left atrium; left ventricle. 

C. Left atrium; right atrium; left ventricle; right ventricle. 

D. Right atrium; right ventricle; left atrium; left ventricle. 

Answer: D


Q55. As a response to a progressive resistance training program, which of the following demonstrates the predominant contribution to an increase in cross-sectional area of a muscle? 

A. atrophy and possibly hypertrophy 

B. hyperplasia and possibly hypertrophy 

C. atrophy and possibly hyperplasia 

D. hypertrophy and possibly hyperplasia 

Answer: D


Q56. What is the first phase of an annual training cycle? 

A. Transition 

B. Off-season 

C. Preparatory 

D. Competition 

Answer: C


Q57. What is the difference between absolute and relative contraindication? 

A. Relative contraindications are acute where absolute contraindications are chronic. 

B. Absolute contraindications consist of risk/benefit analysis whereas relative contraindications do not. 

C. Absolute contraindications prevent the individual from participating in some testing and participation whereas relative contraindications do not allow any participation in exercise testing or prescription. 

D. Absolute contraindications prevent the individual from any/all exercise testing and prescription whereas relative contraindications allow for some testing and participation. 

Answer: D


Q58. Clients seeking nutritional meal planning from an ACSM certified Personal Trainer should be: 

A. Informed about their nutritional supplement needs. 

B. counseled on sport beverage intake only. 

C. referred to a Registered Dietician. 

D. counseled on macronutrients but not micronutrients. 

Answer: C


Q59. As the intensity of dynamic exercise increases, which of the following sets of responses occurs? 

A. Heart rate, systolic blood pressure, and diastolic blood pressure increase. 

B. Heart rate and systolic blood pressure increase, diastolic pressure remains unchanged. 

C. Heart rate and systolic blood pressure increase, stroke volume and cardiac output remain the same. 

D. Stroke volume decreases, heart rate and cardiac output increase. 

Answer: B


Q60. What two muscles, along with the supraspinatus and infraspinatus, make up the rotator cuff? 

A. Teres minor and scalenus 

B. Teres minor and subscapularis 

C. Teres major and scalenus 

D. Teres major and subscapularis 

Answer: B