The perform of Examcollection CGEIT software is to check regardless of whether or not really you have grasped the Isaca knowledge firmly and also are in a position to give the best answers. The price on the page of CGEIT is only for that Pdf file except the Self Test Engine which is offered for free. We all provide you with study guide once you have issues with the CGEIT exam through the studying. You will master the key details legibly under the assistance of Examcollection products , which ensures which you dont have to attend other pricey courses.

2021 Sep CGEIT test engine

Q21. Which of the following stages of the Forrester's IT Governance Maturity Model describes that the IT governance processes is fully developed and optimized across the enterprise, and a well-built IT portfolio management process is put to ensure that all IT investment decisions are themselves optimized? 

A. Stage 2-Fragmented 

B. Stage 4-Best practices 

C. Stage 3-Consistent 

D. Stage 1-Ad hoc 

Answer: B 


Q22. Which of the following frameworks defines ERM as the discipline by which an organization in any industry assesses, controls, exploits, finances, and monitors risks from all sources for the purpose of increasing the organization's short- and long-term value to its stakeholders? 

A. COSO ERM framework 

B. COBIT 

C. Val IT 

D. Casualty Actuarial Society framework 

Answer: D 


Q23. Availability Management allows organizations to sustain the IT service availability to support the business at a justifiable cost. Which of the following elements of Availability Management is used to perform at an agreed level over a period of time? 

Each correct answer represents a part of the solution. Choose all that apply. 

A. Reliability 

B. Security 

C. Recoverability 

D. Serviceability 

E. Resilience 

F. Maintainability 

G. Error control 

Answer: ABCDEF 


Q24. The water sanitation project manager has determined that risks associated with handling certain chemicals are too high. He has therefore decided to allow someone else to complete this portion of the project by outsourcing the handling and installation of the chemicals and filter equipment to an experienced contractor. This is an example of which of the following? 

A. Transference 

B. Acceptance 

C. Mitigation 

D. Avoidance 

Answer: A 


Q25. What is the major goal of risk management in the decision-making process? 

A. To manage the clients 

B. To manage the time 

C. To manage the resources 

D. To manage the uncertainty 

Answer: D 


CGEIT free practice test

Updated CGEIT practice test:

Q26. Your project spans the entire organization. You would like to assess the risk of the project but are worried that some of the managers involved in the project could affect the outcome of any risk identification meeting. Your worry is based on the fact that some employees would not want to publicly identify risk events that could make their supervisors look bad. You would like a method that would allow participants to anonymously identify risk events. What risk identification method could you use? 

A. Delphi technique 

B. Isolated pilot groups 

C. SWOT analysis 

D. Root cause analysis 

Answer: A 


Q27. Which of the following processes are covered by Service Strategy? Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply. 

A. Service Portfolio Management 

B. IT Financial Management 

C. Demand Management 

D. IT Architecture Management 

E. Supplier Management 

Answer: ABCE 


Q28. Which of the following are the roles of a CEO in the Resource management framework? 

Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply. 

A. Organizing and facilitating IT strategic implementations 

B. Establishment of business priorities & allocation of resources for IT performance 

C. Overseeing the aggregate IT funding 

D. Capitalization on knowledge & information 

Answer: ABD 


Q29. Which of the following objectives are used by the system to decrease costs or revenues? 

A. Increasing production rates 

B. Decreasing production and operating costs 

C. Improving product quality 

D. Creating new distribution channels 

Answer: ABC


Q30. You are the project manager of the GHY Project and would like to perform a review of your project from several different characteristics. You would like to review what worked in the project and what needed improvement. What type of analysis would be most appropriate for the end of project review? 

A. Feasibility study 

B. Product breakdown 

C. Business case study 

D. SWOT analysis 

Answer: D