Q231. Which is the right sequence of packets sent during the initial TCP three way handshake?
A. FIN, FIN-ACK, ACK
B. SYN, URG, ACK
C. SYN, ACK, SYN-ACK
D. SYN, SYN-ACK, ACK
Answer: D
Explanation: A TCP connection always starts with a request for synchronization, a SYN, the reply to that would be another SYN together with a ACK to acknowledge that the last package was delivered successfully and the last part of the three way handshake should be only an ACK to acknowledge that the SYN reply was recived.
Q232. What type of Virus is shown here?
A. Cavity Virus
B. Macro Virus
C. Boot Sector Virus
D. Metamorphic Virus
E. Sparse Infector Virus
Answer: E
Q233. Curt has successfully compromised a web server sitting behind a firewall using a vulnerability in the web server program. He would now like to install a backdoor program but knows that all ports are not open inbound on the firewall. Which port in the list below will most likely be open and allowed to reach the server that Curt has just compromised? (Select the Best Answer)
A. 53
B. 25
C. 110
D. 69
Answer: A
Q234. Fred is the network administrator for his company. Fred is testing an internal switch. From an external IP address, Fred wants to try and trick this switch into thinking it already has established a session with his computer. How can Fred accomplish this?
A. Fred can accomplish this by sending an IP packet with the RST/SIN bit and the source address of his computer.
B. He can send an IP packet with the SYN bit and the source address of his computer.
C. Fred can send an IP packet with the ACK bit set to zero and the source address of the switch.
D. Fred can send an IP packet to the switch with the ACK bit and the source address of his machine.
Answer: D
Q235. Which of the following Exclusive OR transforms bits is NOT correct?
A. 0 xor 0 = 0
B. 1 xor 0 = 1
C. 1 xor 1 = 1
D. 0 xor 1 = 1
Answer: C
Q236. Sniffing is considered an active attack.
A. True
B. False
Answer: B
Explanation: Sniffing is considered a passive attack.
Q237. Joe Hacker is going wardriving. He is going to use PrismStumbler and wants it to go to a GPS mapping software application. What is the recommended and well-known GPS mapping package that would interface with PrismStumbler?
Select the best answer.
A. GPSDrive
B. GPSMap
C. WinPcap
D. Microsoft Mappoint
Answer: A
Explanations:
GPSDrive is a Linux GPS mapping package. It recommended to be used to send PrismStumbler data to so that it can be mapped. GPSMap is a generic term and not a real software package. WinPcap is a packet capture library for Windows. It is used to capture packets and deliver them to other programs for analysis. As it is for Windows, it isn't going to do what Joe Hacker is wanting to do. Microsoft Mappoint is a Windows application. PrismStumbler is a Linux application. Thus, these two are not going to work well together.
Q238. A buffer overflow occurs when a program or process tries to store more data in a buffer (temporary data storage area) then it was intended to hold.
What is the most common cause of buffer overflow in software today?
A. Bad permissions on files.
B. High bandwidth and large number of users.
C. Usage of non standard programming languages.
D. Bad quality assurance on software produced.
Answer: D
Explanation: Technically, a buffer overflow is a problem with the program's internal implementation.
Q239. Which of the following tools are used for enumeration? (Choose three.)
A. SolarWinds
B. USER2SID
C. Cheops
D. SID2USER
E. DumpSec
Answer: BDE
Explanation: USER2SID, SID2USER, and DumpSec are three of the tools used for system enumeration. Others are tools such as NAT and Enum. Knowing which tools are used in each step of the hacking methodology is an important goal of the CEH exam. You should spend a portion of your time preparing for the test practicing with the tools and learning to understand their output.
Q240. How does Traceroute map the route that a packet travels from point A to point B?
A. It uses a TCP Timestamp packet that will elicit a time exceed in transit message.
B. It uses a protocol that will be rejected at the gateways on its way to its destination.
C. It manipulates the value of time to live (TTL) parameter packet to elicit a time exceeded in transit message.
D. It manipulated flags within packets to force gateways into generating error messages.
Answer: C
Explanation: Traceroute works by increasing the "time-to-live" value of each successive batch of packets sent. The first three packets have a time-to-live (TTL) value of one (implying that they make a single hop). The next three packets have a TTL value of 2, and so on. When a packet passes through a host, normally the host decrements the TTL value by one, and forwards the packet to the next host. When a packet with a TTL of one reaches a host, the host discards the packet and sends an ICMP time exceeded (type 11) packet to the sender. The traceroute utility uses these returning packets to produce a list of hosts that the packets have traversed en route to the destination.