Breathing of 312-50 question materials and questions for EC-Council certification for examinee, Real Success Guaranteed with Updated 312-50 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Ethical Hacking and Countermeasures (CEHv6) exam Today!

Q1. Blane is a network security analyst for his company. From an outside IP, Blane performs an XMAS scan using Nmap. Almost every port scanned does not illicit a response. What can he infer from this kind of response? 

A. These ports are open because they do not illicit a response. 

B. He can tell that these ports are in stealth mode. 

C. If a port does not respond to an XMAS scan using NMAP, that port is closed. 

D. The scan was not performed correctly using NMAP since all ports, no matter what their state, will illicit some sort of response from an XMAS scan. 

Answer: A


Q2. Which of the following activities will not be considered passive footprinting? 

A. Go through the rubbish to find out any information that might have been discarded 

B. Search on financial site such as Yahoo Financial to identify assets 

C. Scan the range of IP address found in the target DNS database 

D. Perform multiples queries using a search engine 

Answer:

Explanation: Scanning is not considered to be passive footprinting. 


Q3. Which of the following keyloggers can’t be detected by anti-virus or anti-spyware products? 

A. Hardware keylogger 

B. Software Keylogger 

C. Stealth Keylogger 

D. Convert Keylogger 

Answer: A

Explanation: A hardware keylogger will never interact with the operating system and therefore it will never be detected by any security programs running in the operating system. 


Q4. One of the ways to map a targeted network for live hosts is by sending an ICMP ECHO request to the broadcast or the network address. The request would be broadcasted to all hosts on the targeted network. The live hosts will send an ICMP ECHO Reply to the attacker source IP address. 

You send a ping request to the broadcast address 192.168.5.255. 

[root@ceh/root]# ping -b 192.168.5.255 WARNING: pinging broadcast address PING 192.168.5.255 (192.168.5.255) from 192.168.5.1 : 56(84) bytes of data. 64 bytes from 192.168.5.1: icmp_seq=0 ttl=255 time=4.1 ms 64 bytes from 192.168.5.5: icmp_seq=0 ttl=255 time=5.7 ms 

There are 40 computers up and running on the target network. Only 13 hosts send a reply while others do not. Why? 

A. You cannot ping a broadcast address. The above scenario is wrong. 

B. You should send a ping request with this command ping 192.168.5.0-255 

C. Linux machines will not generate an answer (ICMP ECHO Reply) to an ICMP ECHO request aimed at the broadcast address or at the network address. 

D. Windows machines will not generate an answer (ICMP ECHO Reply) to an ICMP ECHO request aimed at the broadcast address or at the network address. 

Answer: D

Explanation: As stated in the correct option, Microsoft Windows does not handle pings to a broadcast address correctly and therefore ignores them. 


Q5. Which of the following tool would be considered as Signature Integrity Verifier (SIV)? 

A. Nmap 

B. SNORT 

C. VirusSCAN 

D. Tripwire 

Answer: D


Q6. Your company trainee Sandra asks you which are the four existing Regional Internet Registry (RIR's)? 

A. APNIC, PICNIC, ARIN, LACNIC 

B. RIPE NCC, LACNIC, ARIN, APNIC 

C. RIPE NCC, NANIC, ARIN, APNIC 

D. RIPE NCC, ARIN, APNIC, LATNIC 

Answer: B

Explanation: All other answers include non existing organizations (PICNIC, NANIC, LATNIC). See http://www.arin.net/library/internet_info/ripe.html 


Q7. You find the following entries in your web log. Each shows attempted access to either root.exe or cmd.exe. What caused this? 

GET /scripts/root.exe?/c+dir GET /MSADC/root.exe?/c+dir GET /c/winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /d/winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..%5c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /_vti_bin/..%5c../..%5c../..%5c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /_mem_bin/..%5c../..%5c../..%5c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /msadc/..%5c../..%5c../..%5c/..xc1x1c../..xc1x1c../..xc1x1c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..xc1x1c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..xc0/../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..xc0xaf../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..xc1x9c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..%35c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..%35c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..%5c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..%2f../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir 

A. The Morris worm 

B. The PIF virus 

C. Trinoo 

D. Nimda 

E. Code Red 

F. Ping of Death 

Answer: D

Explanation: The Nimda worm modifies all web content files it finds. As a result, any user browsing web content on the system, whether via the file system or via a web server, may download a copy of the worm. Some browsers may automatically execute the downloaded copy, thereby, infecting the browsing system. The high scanning rate of the Nimda worm may also cause bandwidth denial-of-service conditions on networks with infected machines and allow intruders the ability to execute arbitrary commands within the Local System security context on machines running the unpatched versions of IIS. 


Q8. Syslog is a standard for logging program messages. It allows separation of the software that generates messages from the system that stores them and the software that reports and analyzes them. It also provides devices, which would otherwise be unable to communicate a means to notify administrators of problems or performance. 

What default port Syslog daemon listens on? 

A. 242 

B. 312 

C. 416 

D. 514 

Answer: D


Q9. Bob has a good understanding of cryptography, having worked with it for many years. Cryptography is used to secure data from specific threats but it does not secure the data from the specific threats but it does no secure the application from coding errors. It can provide data privacy; integrity and enable strong authentication but it can’t mitigate programming errors. What is a good example of a programming error that Bob can use to explain to the management how encryption will not address all their security concerns? 

A. Bob can explain that using a weak key management technique is a form of programming error 

B. Bob can explain that using passwords to derive cryptographic keys is a form of a programming error 

C. Bob can explain that a buffer overflow is an example of programming error and it is a common mistake associated with poor programming technique 

D. Bob can explain that a random number generation can be used to derive cryptographic keys but it uses a weak seed value and this is a form of a programming error 

Answer: C

Explanation: In computer security and programming, a buffer overflow, or buffer overrun, is a programming error which may result in a memory access exception and program termination, or in the event of the user being malicious, a possible breach of system security. 


Q10. NTP allows you to set the clocks on your systems very accurately, to within 100ms and sometimes-even 10ms. Knowing the exact time is extremely important for enterprise security. Various security protocols depend on an accurate source of time information in order to prevent "playback" attacks. These protocols tag their communications with the current time, to prevent attackers from replaying the same communications, e.g., a login/password interaction or even an entire communication, at a later date. One can circumvent this tagging, if the clock can be set back to the time the communication was recorded. An attacker attempts to try corrupting the clocks on devices on your network. You run Wireshark to detect the NTP traffic to see if there are any irregularities on the network. What port number you should enable in Wireshark display filter to view NTP packets? 

A. TCP Port 124 

B. UDP Port 125 

C. UDP Port 123 

D. TCP Port 126 

Answer: C