Testking offers free demo for CAS-002 exam. "CompTIA Advanced Security Practitioner (CASP)", also known as CAS-002 exam, is a CompTIA Certification. This set of posts, Passing the CompTIA CAS-002 exam, will help you answer those questions. The CAS-002 Questions & Answers covers all the knowledge points of the real exam. 100% real CompTIA CAS-002 exams and revised by experts!
Q251. - (Topic 1)
A popular commercial virtualization platform allows for the creation of virtual hardware. To virtual machines, this virtual hardware is indistinguishable from real hardware. By implementing virtualized TPMs, which of the following trusted system concepts can be implemented?
A. Software-based root of trust
B. Continuous chain of trust
C. Chain of trust with a hardware root of trust
D. Software-based trust anchor with no root of trust
Answer: C
Q252. - (Topic 3)
A University uses a card transaction system that allows students to purchase goods using their student ID. Students can put money on their ID at terminals throughout the campus. The security administrator was notified that computer science students have been using the network to illegally put money on their cards. The administrator would like to attempt to reproduce what the students are doing. Which of the following is the BEST course of action?
A. Notify the transaction system vendor of the security vulnerability that was discovered.
B. Use a protocol analyzer to reverse engineer the transaction system’s protocol.
C. Contact the computer science students and threaten disciplinary action if they continue their actions.
D. Install a NIDS in front of all the transaction system terminals.
Answer: B
Q253. - (Topic 2)
A security administrator was recently hired in a start-up company to represent the interest of security and to assist the network team in improving security in the company. The programmers are not on good terms with the security team and do not want to be distracted with security issues while they are working on a major project. Which of the following is the BEST time to make them address security issues in the project?
A. In the middle of the project
B. At the end of the project
C. At the inception of the project
D. At the time they request
Answer: C
Q254. - (Topic 3)
When attending the latest security conference, an information security administrator noticed only a few people carrying a laptop around. Most other attendees only carried their smartphones.
Which of the following would impact the security of conference’s resources?
A. Wireless network security may need to be increased to decrease access of mobile devices.
B. Physical security may need to be increased to deter or prevent theft of mobile devices.
C. Network security may need to be increased by reducing the number of available physical network jacks.
D. Wireless network security may need to be decreased to allow for increased access of mobile devices.
Answer: C
Q255. - (Topic 4)
In order to reduce costs and improve employee satisfaction, a large corporation is creating a BYOD policy. It will allow access to email and remote connections to the corporate enterprise from personal devices; provided they are on an approved device list. Which of the following security measures would be MOST effective in securing the enterprise under the new policy? (Select TWO).
A. Provide free email software for personal devices.
B. Encrypt data in transit for remote access.
C. Require smart card authentication for all devices
D. Implement NAC to limit insecure devices access.
E. Enable time of day restrictions for personal devices.
Answer: B,D
Q256. - (Topic 5)
A large hospital has implemented BYOD to allow doctors and specialists the ability to access patient medical records on their tablets. The doctors and specialists access patient records over the hospital’s guest WiFi network which is isolated from the internal network with appropriate security controls. The patient records management system can be accessed from the guest network and requires two factor authentication. Using a remote desktop type interface, the doctors and specialists can interact with the hospital’s system. Cut and paste and printing functions are disabled to prevent the copying of data to BYOD devices. Which of the following are of MOST concern? (Select TWO).
A. Privacy could be compromised as patient records can be viewed in uncontrolled areas.
B. Device encryption has not been enabled and will result in a greater likelihood of data loss.
C. The guest WiFi may be exploited allowing non-authorized individuals access to confidential patient data.
D. Malware may be on BYOD devices which can extract data via key logging and screen scrapes.
E. Remote wiping of devices should be enabled to ensure any lost device is rendered inoperable.
Answer: A,D
Q257. - (Topic 2)
Since the implementation of IPv6 on the company network, the security administrator has been unable to identify the users associated with certain devices utilizing IPv6 addresses, even when the devices are centrally managed.
en1: flags=8863<UP,BROADCAST,SMART,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
ether f8:1e:af:ab:10:a3
inet6 fw80::fa1e:dfff:fee6:9d8%en1 prefixlen 64 scopeid 0x5
inet 192.168.1.14 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.1.255
inet6 2001:200:5:922:1035:dfff:fee6:9dfe prefixlen 64 autoconf
inet6 2001:200:5:922:10ab:5e21:aa9a:6393 prefixlen 64 autoconf temporary
nd6 options=1<PERFORMNUD>
media: autoselect
status: active
Given this output, which of the following protocols is in use by the company and what can the system administrator do to positively map users with IPv6 addresses in the future? (Select TWO).
A. The devices use EUI-64 format
B. The routers implement NDP
C. The network implements 6to4 tunneling
D. The router IPv6 advertisement has been disabled
E. The administrator must disable IPv6 tunneling
F. The administrator must disable the mobile IPv6 router flag
G. The administrator must disable the IPv6 privacy extensions
H. The administrator must disable DHCPv6 option code 1
Answer: B,G
Q258. - (Topic 3)
A helpdesk manager at a financial company has received multiple reports from employees and customers that their phone calls sound metallic on the voice system. The helpdesk has been using VoIP lines encrypted from the handset to the PBX for several years. Which of the following should be done to address this issue for the future?
A. SIP session tagging and QoS
B. A dedicated VLAN
C. Lower encryption setting
D. Traffic shaping
Answer: B
Q259. - (Topic 1)
An organization has decided to reduce labor costs by outsourcing back office processing of credit applications to a provider located in another country. Data sovereignty and privacy concerns raised by the security team resulted in the third-party provider only accessing and processing the data via remote desktop sessions. To facilitate communications and improve productivity, staff at the third party has been provided with corporate email accounts that are only accessible via the remote desktop sessions. Email forwarding is blocked and staff at the third party can only communicate with staff within the organization. Which of the following additional controls should be implemented to prevent data loss? (Select THREE).
A. Implement hashing of data in transit
B. Session recording and capture
C. Disable cross session cut and paste
D. Monitor approved credit accounts
E. User access audit reviews
F. Source IP whitelisting
Answer: C,E,F
Q260. - (Topic 2)
A company decides to purchase commercially available software packages. This can introduce new security risks to the network. Which of the following is the BEST description of why this is true?
A. Commercially available software packages are typically well known and widely available. Information concerning vulnerabilities and viable attack patterns are never revealed by the developer to avoid lawsuits.
B. Commercially available software packages are often widely available. Information concerning vulnerabilities is often kept internal to the company that developed the software.
C. Commercially available software packages are not widespread and are only available in limited areas. Information concerning vulnerabilities is often ignored by business managers.
D. Commercially available software packages are well known and widely available. Information concerning vulnerabilities and viable attack patterns are always shared within the IT community.
Answer: B