It is more faster and easier to pass the CompTIA CAS-002 exam by using Highest Quality CompTIA CompTIA Advanced Security Practitioner (CASP) questuins and answers. Immediate access to the Refresh CAS-002 Exam and find the same core area CAS-002 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.
Q171. - (Topic 2)
An IT manager is working with a project manager to implement a new ERP system capable of transacting data between the new ERP system and the legacy system. As part of this process, both parties must agree to the controls utilized to secure data connections between the two enterprise systems. This is commonly documented in which of the following formal documents?
A. Memorandum of Understanding
B. Information System Security Agreement
C. Interconnection Security Agreement
D. Interoperability Agreement
E. Operating Level Agreement
Answer: C
Q172. - (Topic 3)
A security manager is developing new policies and procedures. Which of the following is a best practice in end user security?
A. Employee identity badges and physical access controls to ensure only staff are allowed onsite.
B. A training program that is consistent, ongoing, and relevant.
C. Access controls to prevent end users from gaining access to confidential data.
D. Access controls for computer systems and networks with two-factor authentication.
Answer: B
Q173. - (Topic 5)
An IT administrator has been tasked with implementing an appliance-based web proxy server to control external content accessed by internal staff. Concerned with the threat of corporate data leakage via web-based email, the IT administrator wants to decrypt all outbound HTTPS sessions and pass the decrypted content to an ICAP server for inspection by the corporate DLP software. Which of the following is BEST at protecting the internal certificates used in the decryption process?
A. NIPS
B. HSM
C. UTM
D. HIDS
E. WAF
F. SIEM
Answer: B
Q174. - (Topic 1)
News outlets are beginning to report on a number of retail establishments that are experiencing payment card data breaches. The data exfiltration is enabled by malware on a compromised computer. After the initial exploit, network mapping and fingerprinting is conducted to prepare for further exploitation. Which of the following is the MOST effective solution to protect against unrecognized malware infections?
A. Remove local admin permissions from all users and change anti-virus to a cloud aware, push technology.
B. Implement an application whitelist at all levels of the organization.
C. Deploy a network based heuristic IDS, configure all layer 3 switches to feed data to the IDS for more effective monitoring.
D. Update router configuration to pass all network traffic through a new proxy server with advanced malware detection.
Answer: B
Q175. - (Topic 2)
An employee is performing a review of the organization’s security functions and noticed that there is some cross over responsibility between the IT security team and the financial fraud team. Which of the following security documents should be used to clarify the roles and responsibilities between the teams?
A. BPA
B. BIA
C. MOU
D. OLA
Answer: C
Q176. - (Topic 5)
The Chief Information Security Officer (CISO) is asking for ways to protect against zero-day exploits. The CISO is concerned that an unrecognized threat could compromise corporate data and result in regulatory fines as well as poor corporate publicity. The network is mostly flat, with split staff/guest wireless functionality. Which of the following equipment MUST be deployed to guard against unknown threats?
A. Cloud-based antivirus solution, running as local admin, with push technology for definition updates.
B. Implementation of an offsite data center hosting all company data, as well as deployment of VDI for all client computing needs.
C. Host based heuristic IPS, segregated on a management VLAN, with direct control of the perimeter firewall ACLs.
D. Behavior based IPS with a communication link to a cloud based vulnerability and threat feed.
Answer: D
Q177. - (Topic 3)
A large corporation which is heavily reliant on IT platforms and systems is in financial difficulty and needs to drastically reduce costs in the short term to survive. The Chief Financial Officer (CFO) has mandated that all IT and architectural functions will be outsourced and a mixture of providers will be selected. One provider will manage the desktops for five years, another provider will manage the network for ten years, another provider will be responsible for security for four years, and an offshore provider will perform day to day business processing functions for two years. At the end of each contract the incumbent may be renewed or a new provider may be selected. Which of the following are the MOST likely risk implications of the CFO’s business decision?
A. Strategic architecture will be adversely impacted through the segregation of duties between the providers. Vendor management costs will remain unchanged. The risk position of the organization will decline as specialists now maintain the environment. The implementation of security controls and security updates will improve. Internal knowledge of IT systems will improve as providers maintain system documentation.
B. Strategic architecture will improve as more time can be dedicated to strategy. System stability will improve as providers use specialists and tested processes to maintain systems. Vendor management costs will increase and the organization’s flexibility to react to new market conditions will be reduced slightly. Internal knowledge of IT systems will improve as providers maintain system documentation. The risk position of the organization will remain unchanged.
C. Strategic architecture will not be impacted in the short term, but will be adversely impacted in the long term through the segregation of duties between the providers. Vendor management costs will stay the same and the organization’s flexibility to react to new market conditions will be improved through best of breed technology implementations. Internal knowledge of IT systems will decline over time. The implementation of security controls and security updates will not change.
D. Strategic architecture will be adversely impacted through the segregation of duties between the providers. Vendor management costs will increase and the organization’s flexibility to react to new market conditions will be reduced. Internal knowledge of IT systems will decline and decrease future platform development. The implementation of security controls and security updates will take longer as responsibility crosses multiple boundaries.
Answer: D
Q178. - (Topic 1)
A security engineer is a new member to a configuration board at the request of management. The company has two new major IT projects starting this year and wants to plan security into the application deployment. The board is primarily concerned with the applications’ compliance with federal assessment and authorization standards. The security engineer asks for a timeline to determine when a security assessment of both applications should occur and does not attend subsequent configuration board meetings. If the security engineer is only going to perform a security assessment, which of the following steps in system authorization has the security engineer omitted?
A. Establish the security control baseline
B. Build the application according to software development security standards
C. Review the results of user acceptance testing
D. Consult with the stakeholders to determine which standards can be omitted
Answer: A
Q179. - (Topic 4)
A retail bank has had a number of issues in regards to the integrity of sensitive information across all of its customer databases. This has resulted in the bank’s share price decreasing in value by 50% and regulatory intervention and monitoring.
The new Chief Information Security Officer (CISO) as a result has initiated a program of work to solve the issues.
The business has specified that the solution needs to be enterprise grade and meet the following requirements:
In order to solve this problem, which of the following security solutions will BEST meet the above requirements? (Select THREE).
A. Implement a security operations center to provide real time monitoring and incident response with self service reporting capability.
B. Implement an aggregation based SIEM solution to be deployed on the log servers of the major platforms, applications, and infrastructure.
C. Implement a security operations center to provide real time monitoring and incident response and an event correlation dashboard with self service reporting capability.
D. Ensure that the network operations center has the tools to provide real time monitoring and incident response and an event correlation dashboard with self service reporting capabilities.
E. Implement an agent only based SIEM solution to be deployed on all major platforms, applications, and infrastructures.
F. Ensure appropriate auditing is enabled to capture the required information.
G. Manually pull the logs from the major platforms, applications, and infrastructures to a central secure server.
Answer: B,C,F
Q180. - (Topic 5)
A company has decided to move to an agile software development methodology. The company gives all of its developers security training. After a year of agile, a management review finds that the number of items on a vulnerability scan has actually increased since the methodology change. Which of the following best practices has MOST likely been overlooked in the agile implementation?
A. Penetration tests should be performed after each sprint.
B. A security engineer should be paired with a developer during each cycle.
C. The security requirements should be introduced during the implementation phase.
D. The security requirements definition phase should be added to each sprint.
Answer: D