Ucertify offers free demo for LX0-104 exam. "CompTIA Linux+ [Powered by LPI] - Exam 2", also known as LX0-104 exam, is a CompTIA Certification. This set of posts, Passing the CompTIA LX0-104 exam, will help you answer those questions. The LX0-104 Questions & Answers covers all the knowledge points of the real exam. 100% real CompTIA LX0-104 exams and revised by experts!
Q1. - (Topic 3)
What is the purpose of the iconv command?
A. It converts bitmap images from one format to another such as PNG to JPEG.
B. It verifies that the root directory tree complies to all conventions from the Filesystem Hierarchy Standard (FHS).
C. It displays additional meta information from icon files ending in .ico.
D. It changes the mode of an inode in the ext4 file system.
E. It converts files from one character encoding to another.
Answer: E
Q2. CORRECT TEXT - (Topic 5)
Which command, depending on its options, can display the open network connections, the routing tables, as well as network interface statistics. (Specify ONLY the command without any path or parameters.)
Answer: netstat, /bin/netstat, ss, /usr/bin/ss
Q3. - (Topic 4)
Which of the following parameters are used for journalctl to limit the time frame of the output? (Choose TWO correct answers.)
A. --from=
B. --since=
C. --until=
D. --upto=
E. --date=
Answer: B,C
Q4. - (Topic 1)
What output will the following command produce?
seq 1 5 20
A. 1 6 1 1 1 6
B. 1 5 10 15
C. 1 2 3 4
D. 2 3 4 5
E. 5 10 15 20
Answer: A
Q5. - (Topic 1)
What output will the command seq 10 produce?
A. A continuous stream of numbers increasing in increments of 10 until stopped.
B. The numbers 1 through 10 with one number per line.
C. The numbers 0 through 9 with one number per line.
D. The number 10 to standard output.
Answer: B
Q6. - (Topic 5)
Which of the following lines are valid in the file /etc/hosts? (Choose TWO correct answers.)
A. 2001:db8::15 www.example.com www
B. www.example.com www 203.0.13.15
C. 203.0.113.15 www.example.com www
D. www.example.com,www 203.0.13.15,2001:db8::15
E. 2003.0.113.15,2001:db8::15 www.example.com www
Answer: A,C
Q7. CORRECT TEXT - (Topic 5)
Which keyword must be listed in the hosts option of the Name Service Switch configuration file in order to make host lookups consult the /etc/hosts file?
Answer: files
Q8. - (Topic 6)
Which command is used to set restrictions on the size of a core file that is created for a user when a program crashes?
A. core
B. edquota
C. ulimit
D. quota
Answer: C
Q9. - (Topic 3)
Which character in the password field of /etc/passwd is used to indicate that the encrypted password is stored in /etc/shadow?
A. *
B. -
C. s
D. x
Answer: D
Q10. - (Topic 5)
Which of the following details is NOT provided in any output from the netstat utility?
A. broadcast services
B. interface statistics
C. masquerading connections
D. network connections
E. routing tables
Answer: A
Q11. - (Topic 3)
Which of the following files assigns a user to its primary group?
A. /etc/pgroup
B. /etc/shadow
C. /etc/group
D. /etc/passwd
E. /etc/gshadow
Answer: D
Q12. - (Topic 1)
After issuing:
function myfunction { echo $1 $2 ; }
in Bash, which output does:
myfunction A B C
Produce?
A. A B
B. A B C
C. A C
D. B C
E. C B A
Answer: A
Q13. - (Topic 5)
What of the following can be done by the command ifconfig? (Choose TWO correct answers.)
A. Set a network interface active or inactive.
B. Specify the kernel module to be used with a network interface.
C. Allow regular users to change the network configuration of a network interface.
D. Change the netmask used on a network interface.
E. Specify which network services are available on a network interface.
Answer: A,D
Q14. CORRECT TEXT - (Topic 6)
What argument to the -type option of find will match files that are symbolic links? (Specify only the argument and no other options or words.)
Answer: l
Q15. - (Topic 6)
Which of the following commands can be used to limit the amount of memory a user may use?
A. umask
B. usermod
C. ulimit
D. passwd
E. chage
Answer: C
Q16. - (Topic 6)
Which of the following programs uses the hosts.allow file to perform its main task of checking for access control restrictions to system services?
A. tcpd
B. inetd
C. fingerd
D. mountd
E. xinetd
Answer: A
Q17. - (Topic 3)
Which file contains the date of the last change of a user's password?
A. /etc/gshadow
B. /etc/passwd
C. /etc/pwdlog
D. /etc/shadow
E. /var/log/shadow
Answer: D