It is more faster and easier to pass the Network Appliance NS0-180 exam by using Simulation Network Appliance NetApp Certified Storage Installation Engineer, Clustered Data ONTAP questuins and answers. Immediate access to the Updated NS0-180 Exam and find the same core area NS0-180 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

2021 Sep NS0-180 practice question

Q31. You are planning to install a new clustered Data ONTAP system for a customer. 

Which action should be performed before configuring the cluster network switches? 

A. Confirm IP address and configuration information for Brocade switches before configuring the switches. 

B. Use the Cluster Network and Management Network Compatibility Matrix URL before configuring the switches. 

C. Use the Inventory Collect Tool before configuring the switches. 

D. Download the Fibre Channel switches software before configuring the switches. 

Answer: B 

Explanation: 

The NetApp Interoperability Matrix defines infrastructure components and versions that can be used for configurations that NetApp corporation support end to end. Incorrect: Not C: Inventory Collect Tool enables you to create an inventory report that contains information about 7-Mode storage systems, hosts, and host applications. The inventory report can then be imported to the 7-Mode Transition Tool for transition assessment. 

Reference: http://www.netapp.com/us/technology/interop.aspx 


Q32. You are assigned to install two DS2246 shelves, three DS4243 shelves, and one DS4486 shelf. How many rack units (U space) should you account for in this rack layout? 

A. 6U 

B. 20U 

C. 10U 

D. 22U 

Answer: B 

Explanation: 

DS2246 rack units: 2U (Here: 2*2 -> 4U) DS4243 rack units: 4U (Here: 3*4 -> 12U) 

DS4286 rack units: 4U (Here: 1*4 -> 4U) 

Total: 20U (4+12+4) 

Reference: NetApp Disk Shelves and Storage Media Technical Specifications 

http://www.netapp.com/se/products/storage-systems/disk-shelves-and-storage-media/disk-shelves-tech-specs.aspx 


Q33. A customer is using a Cisco Nexus 5020 as a cluster network switch. 

What would be used as a management network switch in this scenario? 

A. Cisco Nexus 5020 1GbE ports 

B. Cisco Nexus 5020 Expansion Module 

C. Cisco Catalyst 2960 

D. Cisco Catalyst 5000 

Answer: C 

Explanation: 

The Cisco Catalyst 2960 switch can be installed as management switch in a NetApp 

system cabinet. 

Reference: 

Clustered Switch Setup Guide for Cisco Switches, page 5 

https://library.netapp.com/ecm/ecm_get_file/ECMP1115327 


Q34. Which technology allows NetApp to ship replacements for defective parts automatically? 

A. SLDIAG 

B. OnCommand System Manager 

C. Call Home 

D. AutoSupport 

Answer: D 

Explanation: 

The NetApp AutoSupport family helps you optimize your data center by providing simple, 

effective, proactive monitoring and management of your storage infrastructure. 

AutoSupport is an integrated and efficient monitoring and reporting technology that checks 

the health of AutoSupport-enabled NetApp systems on a continual basis. It’s an effective 

troubleshooting tool for you and for the NetApp Support team. 

Remote Support Diagnostics Tool (RSDT) helps NetApp Support solve storage-system 

issues for you—without your intervention. 

My AutoSupport is a Web-based application that works with AutoSupport. 

Incorrect: Not A: System-level diagnostics (SLDIAGs) provides a command-line interface 

for tests that search for and determine hardware problems on supported storage systems. 

You use system-level diagnostics to confirm that a specific component is operating properly 

or to help identify faulty components. Not B: OnCommand System Manager provides fast, 

simple configuration and management for NetApp FAS storage systems. Not C: Call Home 

is a function within AutoSupport. You can verify that AutoSupport is working by using the 

Call Home Check function. 

Netapp NS0-180 : Practice Test 

Reference: http://www.netapp.com/se/services-support/autosupport.aspx 


NS0-180 latest exam

Replace NS0-180 practice test:

Q35. You are setting up a LIF for the node management network. 

What will be the default failover policy in this scenario? 

A. broadcast-domain-wide 

B. system-defined 

C. local-only 

D. sfo-partner-only 

Answer: C 

Explanation: 

The local-only failover policy is he default setting for cluster LIFs and node management LIFs. Reference: Types of failover policieshttps://library.netapp.com/ecmdocs/ECMP1636021/html/GUID-92CC5F58-5EB8-4E2D-88F0-FA2F740062E0.html 


Q36. What network information is required to set up any Cisco switches attached to a clustered Data ONTAP system? (Choose two.) 

A. All management ports configured for e0d or the service port (wrench icon) are required. 

B. VLAN tags for each interface are required. 

C. Host names and IP addresses for each of the controllers and configured switches are required. 

D. The appropriate number and type of cables and cable connectors for your switches are required. 

Answer: C,D 

Explanation: 

C: You need the following network information for all switch configurations: *Two or more IP subnet addresses for cluster network and management network traffic Host names and IP addresses for each of the controllers and all applicable switches Management network port assignments for your controller 

D: To configure your cluster, you need the appropriate number and type of cables and cable connectors for your switches. Depending on the type of switch you are initially configuring, you need to connect to the switch console port with the included console cable. 

Reference: Clustered Switch Setup Guide for Cisco Switches, page 8 

https://library.netapp.com/ecm/ecm_download_file/ECMP1115327 


Q37. You want to support multiple tenants with duplicate IP addresses for your storage system. 

Which statement is correct in this scenario? 

A. You must create additional VLANs to use multiple tenants. 

B. You must create an additional IPspace. 

C. You cannot support multiple tenants on your storage system. 

D. You must use different ports on your controller. 

Answer: B 

Explanation: 

IPspaces enable you to configure a single Data ONTAP cluster so that it can be accessed by clients from more than one administratively separate network domain, even if those clients are using the same IP address subnet range. 

Reference: Clustered Data ONTAP 8.3, Network Management Guide, page 32 


Q38. A customer wants you to add a disk shelf that contains SSDs so they can implement Flash Pool. 

Which three tools would you use to complete this task? (Choose three.) 

A. Use the My AutoSupport tool to ensure that Flash pool is licensed. 

B. Use Hardware Universe to ensure that you would not exceed the maximum drive count. 

C. Use Hardware Universe to ensure that you would not exceed the maximum cache for the system. 

D. Use the My AutoSupport tool to see if there is a Flash Cache card installed. 

E. Use Config Builder to verify the shelves can be added. 

Answer: A,B,E 

Explanation: 

The Hardware Universe (HWU) application is NetApp's system configuration solution, replacing the System Configuration Guides. 


Q39. You are preparing to install a new clustered Data ONTAP system. 

Which tool prepares all the relevant customer and configuration information? 

A. AutoSupport 

B. Cluster Config Builder 

C. OnCommand System Manager 

D. Config Advisor 

Answer: C 

Explanation: 

OnCommand System Manager provides fast, simple configuration and management for NetApp FAS storage systems. Incorrect: Not A: AutoSupport is used in a system that is already installed. It provides simple, effective, proactive monitoring and management of your storage infrastructure. Not 

D: Config Advisor is run on already installed systems. It performs configuration validation for new NetApp system installation and improve automation for service delivery for assessments and audits. 

Reference:http://www.netapp.com/se/products/management-software/system-manager.aspx