Q291. A recent audit of a company’s identity management system shows that 30% of active accounts belong to people no longer with the firm. Which of the following should be performed to help avoid this scenario? (Select TWO).
A. Automatically disable accounts that have not been utilized for at least 10 days.
B. Utilize automated provisioning and de-provisioning processes where possible.
C. Request that employees provide a list of systems that they have access to prior to leaving the firm.
D. Perform regular user account review / revalidation process.
E. Implement a process where new account creations require management approval.
Answer: B,D
Explanation:
Provisioning and de-provisioning processes can occur manually or automatically. Since the manual processes are so time consuming, the automated option should be used as it is more efficient. Revalidating user accounts would determine which users are no longer active.
Q292. Which of the following devices is MOST likely being used when processing the following?
1 PERMIT IP ANY ANY EQ 80
2 DENY IP ANY ANY
A. Firewall
B. NIPS
C. Load balancer
D. URL filter
Answer: A
Explanation:
Q293. A systems administrator has implemented PKI on a classified government network. In the event that a disconnect occurs from the primary CA, which of the following should be accessible locally from every site to ensure users with bad certificates cannot gain access to the network?
A. A CRL
B. Make the RA available
C. A verification authority
D. A redundant CA
Answer: A
Explanation:
A certificate revocation list (CRL) is created and distributed to all CAs to revoke a certificate or
key.
By checking the CRL you can check if a particular certificate has been revoked.
Q294. Which of the following technologies uses multiple devices to share work?
A. Switching
B. Load balancing
C. RAID
D. VPN concentrator
Answer: B
Explanation:
Load balancing is a way of providing high availability by splitting the workload across multiple computers.
Q295. A company is about to release a very large patch to its customers. An administrator is required to test patch installations several times prior to distributing them to customer PCs. Which of the following should the administrator use to test the patching process quickly and often?
A. Create an incremental backup of an unpatched PC
B. Create an image of a patched PC and replicate it to servers
C. Create a full disk image to restore after each installation
D. Create a virtualized sandbox and utilize snapshots
Answer: D
Explanation:
Q296. Ann is the data owner of financial records for a company. She has requested that she have the ability to assign read and write privileges to her folders. The network administrator is tasked with setting up the initial access control system and handing Ann's administrative capabilities. Which of the following systems should be deployed?
A. Role-based
B. Mandatory
C. Discretionary
D. Rule-based
Answer: C
Explanation:
Q297. Which of the following is the below pseudo-code an example of?
IF VARIABLE (CONTAINS NUMBERS = TRUE) THEN EXIT
A. Buffer overflow prevention
B. Input validation
C. CSRF prevention
D. Cross-site scripting prevention
Answer: B
Explanation:
Input validation is a defensive technique intended to mitigate against possible user input attacks, such as buffer overflows and fuzzing. Input validation checks every user input submitted to the application before processing that input. The check could be a length, a character type, a language type, or a domain.
Q298. A Human Resources user is issued a virtual desktop typically assigned to Accounting employees. A system administrator wants to disable certain services and remove the local accounting groups installed by default on this virtual machine. The system administrator is adhering to which of the following security best practices?
A. Black listing applications
B. Operating System hardening
C. Mandatory Access Control
D. Patch Management
Answer: B
Explanation:
Q299. Pete, the Chief Executive Officer (CEO) of a company, has increased his travel plans for the next two years to improve business relations. Which of the following would need to be in place in case something happens to Pete?
A. Succession planning
B. Disaster recovery
C. Separation of duty
D. Removing single loss expectancy
Answer: A
Explanation:
Succession planning outlines those internal to the organization who have the ability to step into positions when they open. By identifying key roles that cannot be left unfilled and associating internal employees who can step into these roles, you can groom those employees to make sure that they are up to speed when it comes time for them to fill those positions.
Q300. Which of the following is the default port for TFTP?
A. 20
B. 69
C. 21
D. 68
Answer: B
Explanation:
TFTP makes use of UDP port 69.