It is impossible to pass CompTIA SY0-401 exam without any help in the short term. Come to Ucertify soon and find the most advanced, correct and guaranteed CompTIA SY0-401 practice questions. You will get a surprising result by our Renewal CompTIA Security+ Certification practice guides.

2021 Dec SY0-401 latest exam

Q491. After a security incident involving a physical asset, which of the following should be done at the beginning? 

A. Record every person who was in possession of assets, continuing post-incident. 

B. Create working images of data in the following order: hard drive then RAM. 

C. Back up storage devices so work can be performed on the devices immediately. 

D. Write a report detailing the incident and mitigation suggestions. 

Answer:

Explanation: 

Asset tracking is the process of maintaining oversight over inventory, and ensuring that a device is still in the possession of the assigned authorized user. 


Q492. Which of the following concepts is a term that directly relates to customer privacy considerations? 

A. Data handling policies 

B. Personally identifiable information 

C. Information classification 

D. Clean desk policies 

Answer:

Explanation: 

Personally identifiable information (PII) is a catchall for any data that can be used to uniquely identify an individual. This data can be anything from the person’s name to a fingerprint (think biometrics), credit card number, or patient record. This has a direct relation to customer privacy considerations. 


Q493. Joe, a user, reports to the system administrator that he is receiving an error stating his certificate has been revoked. Which of the following is the name of the database repository for these certificates? 

A. CSR 

B. OCSP 

C. CA 

D. CRL 

Answer:

Explanation: 

A certificate revocation list (CRL) is created and distributed to all CAs to revoke a certificate or key. 


Q494. Which of the following MUST Matt, a security administrator, implement to verify both the integrity and authenticity of a message while requiring a shared secret? 

A. RIPEMD 

B. MD5 

C. SHA 

D. HMAC 

Answer:

Explanation: 

HMAC (Hash-Based Message Authentication Code) uses a hashing algorithm along with a symmetric key. The hashing function provides data integrity, while the symmetric key provides authenticity. 


Q495. Which of the following statements is MOST likely to be included in the security awareness training about P2P? 

A. P2P is always used to download copyrighted material. 

B. P2P can be used to improve computer system response. 

C. P2P may prevent viruses from entering the network. 

D. P2P may cause excessive network bandwidth. 

Answer:

Explanation: 

P2P networking by definition involves networking which will reduce available bandwidth for the rest of the users on the network. 


Most up-to-date SY0-401 test engine:

Q496. Several users’ computers are no longer responding normally and sending out spam email to the users’ entire contact list. This is an example of which of the following? 

A. Trojan virus 

B. Botnet 

C. Worm outbreak 

D. Logic bomb 

Answer:

Explanation: 

A worm is similar to a virus but is typically less malicious. A virus will usually cause damage to the system or files whereas a worm will usually just spread itself either using the network or by sending emails. A computer worm is a standalone malware computer program that replicates itself in order to spread to other computers. Often, it uses a computer network to spread itself, relying on security failures on the target computer to access it. Unlike a computer virus, it does not need to attach itself to an existing program. Worms almost always cause at least some harm to the network, even if only by consuming bandwidth, whereas viruses almost always corrupt or modify files on a targeted computer. 


Q497. Which of the following should be performed to increase the availability of IP telephony by prioritizing traffic? 

A. Subnetting 

B. NAT 

C. Quality of service 

D. NAC 

Answer:

Explanation: 

Quality of Service (QoS) facilitates the deployment of media-rich applications, such as video conferencing and Internet Protocol (IP) telephony, without adversely affecting network throughput. 


Q498. Ann, a security analyst, is preparing for an upcoming security audit. To ensure that she identifies unapplied security controls and patches without attacking or compromising the system, Ann would use which of the following? 

A. Vulnerability scanning 

B. SQL injection 

C. Penetration testing 

D. Antivirus update 

Answer:

Explanation: 

A vulnerability scan is the process of scanning the network and/or I.T. infrastructure for threats and vulnerabilities. The threats and vulnerabilities are then evaluated in a risk assessment and the necessary actions taken to resolve and vulnerabilities. A vulnerability scan scans for known weaknesses such as missing patches or security updates. 

A vulnerability scan is the automated process of proactively identifying security vulnerabilities of computing systems in a network in order to determine if and where a system can be exploited and/or threatened. While public servers are important for communication and data transfer over the Internet, they open the door to potential security breaches by threat agents, such as malicious hackers. Vulnerability scanning employs software that seeks out security flaws based on a database of known flaws, testing systems for the occurrence of these flaws and generating a report of the findings that an individual or an enterprise can use to tighten the network's security. 


Q499. Which of the following is a common coding error in which boundary checking is not performed? 

A. Input validation 

B. Fuzzing 

C. Secure coding 

D. Cross-site scripting 

Answer:

Explanation: 

Input validation is a defensive technique intended to mitigate against possible user input attacks, such as buffer overflows and fuzzing. Input validation checks every user input submitted to the application before processing that input. The check could be a length, a character type, a language type, or a domain. 


Q500. Which of the following utilities can be used in Linux to view a list of users’ failed authentication attempts? 

A. badlog 

B. faillog 

C. wronglog 

D. killlog 

Answer:

Explanation: 

var/log/faillog - This Linux log fi le contains failed user logins. You’ll find this log useful when 

tracking attempts to crack into your system. 

/var/log/apport.log This log records application crashes. Sometimes these can reveal attempts to 

compromise the system or the presence of a virus or spyware.