Examcollection Examination 1Z0-062 Preparation Content gives you everything you have to take Oracle 1Z0-062 Examination. The1Z0-062 Examination information and facts is searched in addition to created by Skilled Official certifications Professionals who happen to be constantly making use of field knowledge to make actual, in addition to plausible. You will get inquiries out of various internet sites or even publications, however , reason is the paramount. Each of our 1Z0-062 Item just might help you not only successfully pass within the try, and also save your valuable period.

2021 Jan 1Z0-062 answers

Q91. You are about to plug a multi-terabyte non-CDB into an existing multitenant container database (CDB) as a pluggable database (PDB). 

The characteristics of the non-CDB are as follows: 

Version: Oracle Database 12c Releases 1 64-bit Character set: WE8ISO8859P15 National character set: AL16UTF16 O/S: Oracle Linux 6 64-bit 

The characteristics of the CDB are as follows: 

Version: Oracle Database 12c Release 1 64-bit Character set: AL32UTF8 O/S: Oracle Linux 6 64-bit 

Which technique should you use to minimize down time while plugging this non-CDB into the CDB? 

A. Transportable database 

B. Transportable tablespace 

C. Data Pump full export / import 

D. The DBMS_PDB package 

E. RMAN 

Answer: D Explanation: 

Note: 

* Generating a Pluggable Database Manifest File for the Non-CDB 

Execute the dbms_pdb.describe procedure to generate the manifest file. 

exec dbms_pdb.describe(pdb_descr_file=>'/u01/app/oracle/oradata/noncdb/noncdb.xml'); 

Shut down the noncdb instance to prepare to copy the data files in the next section. 

shutdown immediate exit 


Q92. Examine the following command: 

CREATE TABLE (prod_id number(4), Prod_name varchar2 (20), 

Category_id number(30), 

Quantity_on_hand number (3) INVISIBLE); 

Which three statements are true about using an invisible column in the PRODUCTS table? 

A. The %ROWTYPE attribute declarations in PL/SQL to access a row will not display the invisible column in the output. 

B. The DESCRIBE commands in SQL *Plus will not display the invisible column in the output. 

C. Referential integrity constraint cannot be set on the invisible column. 

D. The invisible column cannot be made visible and can only be marked as unused. 

E. A primary key constraint can be added on the invisible column. 

Answer: A,B,E 

Explanation: AB: You can make individual table columns invisible. Any generic access of a table does not show the invisible columns in the table. For example, the following operations do not display invisible columns in the output: 

* SELECT * FROM statements in SQL 

* DESCRIBE commands in SQL*Plus 

* %ROWTYPE attribute declarations in PL/SQL 

* Describes in Oracle Call Interface (OCI) 

Incorrect: 

Not D: You can make invisible columns visible. 

You can make a column invisible during table creation or when you add a column to a table, and you can later alter the table to make the same column visible. 

Reference: Understand Invisible Columns 


Q93. Which statement is true concerning dropping a pluggable database (PDB)? 

A. The PDB must be open in read-only mode. 

B. The PDB must be in mount state. 

C. The PDB must be unplugged. 

D. The PDB data files are always removed from disk. 

E. A dropped PDB can never be plugged back into a multitenant container database (CDB). 

Answer:


Q94. You upgrade your Oracle database in a multiprocessor environment. As a recommended you execute the following script: 

SQL > @utlrp.sql 

Which two actions does the script perform? 

A. Parallel compilation of only the stored PL/SQL code 

B. Sequential recompilation of only the stored PL/SQL code 

C. Parallel recompilation of any stored PL/SQL code 

D. Sequential recompilation of any stored PL/SQL code 

E. Parallel recompilation of Java code 

F. Sequential recompilation of Java code 

Answer: C,E 

Explanation: utlrp.sql and utlprp.sql 

The utlrp.sql and utlprp.sql scripts are provided by Oracle to recompile all invalid objects in the database. They are typically run after major database changes such as upgrades or patches. They are located in the $ORACLE_HOME/rdbms/admin directory and provide a wrapper on the UTL_RECOMP package. The utlrp.sql script simply calls the utlprp.sql script with a command line parameter of "0". The utlprp.sql accepts a single integer parameter that indicates the level of parallelism as follows. 

0 - The level of parallelism is derived based on the CPU_COUNT parameter. 

1 - The recompilation is run serially, one object at a time. 

N - The recompilation is run in parallel with "N" number of threads. 

Both scripts must be run as the SYS user, or another user with SYSDBA, to work correctly. 

Reference: Recompiling Invalid Schema Objects 


Up to the immediate present 1Z0-062 exam cram:

Q95. Which task would you recommend before using the Database Upgrade Assistant (DBUA) to upgrade a single-instance Oracle 11g R2 database to Oracle Database 12c? 

A. shutting down the database instance that is being upgraded 

B. executing the catctl.pl script to run the upgrade processes in parallel 

C. running the Pre-Upgrade Information Tool 

D. copying the listener.ora file to the new ORACLE_HOME 

Answer:

Reference: http://docs.oracle.com/cd/E11882_01/server.112/e23633/upgrade.htm#UPGRD12395 


Q96. Which three resources might be prioritized between competing pluggable databases when creating a multitenant container database plan (CDB plan) using Oracle Database 

Resource Manager? 

A. Maximum Undo per consumer group 

B. Maximum Idle time 

C. Parallel server limit 

D. CPU 

E. Exadata I/O 

F. Local file system I/O 

Answer: A,C,D 


Q97. The following parameter are set for your Oracle 12c database instance: 

OPTIMIZER_CAPTURE_SQL_PLAN_BASELINES=FALSE OPTIMIZER_USE_SQL_PLAN_BASELINES=TRUE 

You want to manage the SQL plan evolution task manually. Examine the following steps: 

1. Set the evolve task parameters. 

2. Create the evolve task by using the DBMS_SPM.CREATE_EVOLVE_TASK function. 

3. Implement the recommendations in the task by using the DBMS_SPM.IMPLEMENT_EVOLVE_TASK function. 

4. Execute the evolve task by using the DBMS_SPM.EXECUTE_EVOLVE_TASK function. 

5. Report the task outcome by using the DBMS_SPM.REPORT_EVOLVE_TASK function. 

Identify the correct sequence of steps: 

A. 2, 4, 5 

B. 2, 1, 4, 3, 5 

C. 1, 2, 3, 4, 5 

D. 1, 2, 4, 5 

Answer:

Explanation: * Evolving SQL Plan Baselines 

Description of Figure 23-4 follows * 

2. Create the evolve task by using the DBMS_SPM.CREATE_EVOLVE_TASK function. 

This function creates an advisor task to prepare the plan evolution of one or more plans for a specified SQL statement. The input parameters can be a SQL handle, plan name or a list of plan names, time limit, task name, and description. 

1. Set the evolve task parameters. 

SET_EVOLVE_TASK_PARAMETER 

This function updates the value of an evolve task parameter. In this release, the only valid parameter is TIME_LIMIT. 

4. Execute the evolve task by using the DBMS_SPM.EXECUTE_EVOLVE_TASK function. 

This function executes an evolution task. The input parameters can be the task name, execution name, and execution description. If not specified, the advisor generates the name, which is returned by the function. 

3: IMPLEMENT_EVOLVE_TASK 

This function implements all recommendations for an evolve task. Essentially, this function is equivalent to using ACCEPT_SQL_PLAN_BASELINE for all recommended plans. Input parameters include task name, plan name, owner name, and execution name. 

5. Report the task outcome by using the DBMS_SPM_EVOLVE_TASK function. 

This function displays the results of an evolve task as a CLOB. Input parameters include the task name and section of the report to include. 

Reference: Oracle Database SQL Tuning Guide 12c, Managing SQL Plan Baselines 


Q98. You Execute the Following command to create a password file in the database server: 

$ orapwd file = ‘+DATA/PROD/orapwprod entries = 5 ignorecase = N format = 12’ Which two statements are true about the password file? 

A. It records the usernames and passwords of users when granted the DBA role. 

B. It contains the usernames and passwords of users for whom auditing is enabled. 

C. Is used by Oracle to authenticate users for remote database administration. 

D. It records the usernames and passwords of all users when they are added to the OSDBA or OSOPER operating system groups. 

E. It supports the SYSBACKUP, SYSDG, and SYSKM system privileges. 

Answer: C,E 


Q99. The persistent configuration settings for RMAN have default for all parameters. 

Identify four RMAN commands that produce a multi-section backup. 

A. BACKUP TABLESPACE SYSTEM SECTION SIZE 100M; 

B. BACKUP AS COPY TABLESPACE SYSTEM SECTION SIZE 100M; 

C. BACKUP ARCHIVELOG ALL SECTION SIZE 25M; 

D. BACKUP TABLESPACE "TEMP" SECTION SIZE 10M; 

E. BACKUP TABLESPACE "UNDO" INCLUDE CURRENT CONTROLFILE SECTION SIZE 100M; 

F. BACKUP SPFILE SECTION SIZE 1M; 

G. BACKUP INCREMENTAL LEVEL 0 TABLESPACE SYSAUX SECTION SIZE 100M; 

Answer: A,B,C,G