Act now and download your Cisco 105 200 test today! Do not waste time for the worthless Cisco ccna 200 105 tutorials. Download Up to the minute Cisco Interconnecting Cisco Networking Devices Part 2 (ICND2 v3.0) exam with real questions and answers and begin to learn Cisco 200 105 icnd2 with a classic professional.
Q49. - (Topic 1)
Which three of these statements regarding 802.1Q trunking are correct? (Choose three.)
A. 802.1Q native VLAN frames are untagged by default.
B. 802.1Q trunking ports can also be secure ports.
C. 802.1Q trunks can use 10 Mb/s Ethernet interfaces.
D. 802.1Q trunks require full-duplex, point-to-point connectivity.
E. 802.1Q trunks should have native VLANs that are the same at both ends.
Answer: A,C,E
Explanation:
CCNA Self-Study (ICND Exam): Extending Switched Networks with Virtual LANs http://www.ciscopress.com/articles/article.asp?p=102157&seqNum=2
Q50. - (Topic 2)
Refer to the exhibit.
If the router R1 returns the given output and has not had its router ID set manually, what address will EIGRP use as its router ID?
A. 192.168.1.2
B. 172.16.4.1
C. 192.168.10.2
D. 1.1.1.1
Answer: D
Explanation:
The router ID is selected according to the following rules: manual configuration highest up/up loopback highest up/up physical interface
Q51. - (Topic 2)
What can be done to secure the virtual terminal interfaces on a router? (Choose two.)
A. Administratively shut down the interface.
B. Physically secure the interface.
C. Create an access list and apply it to the virtual terminal interfaces with the access-group command.
D. Configure a virtual terminal password and login process.
E. Enter an access list and apply it to the virtual terminal interfaces using the access-class command.
Answer: D,E
Explanation:
It is a waste to administratively shut down the interface. Moreover, someone can still access the virtual terminal interfaces via other interfaces -> A is not correct.
We can not physically secure a virtual interface because it is “virtual” -> B is not correct.
To apply an access list to a virtual terminal interface we must use the “access-class” command. The “access-group” command is only used to apply an access list to a physical interface -> C is not correct; E is correct.
The most simple way to secure the virtual terminal interface is to configure a username & password to prevent unauthorized login -> D is correct.
Q52. - (Topic 3)
What command is used to verify the DLCI destination address in a Frame Relay static configuration?
A. show frame-relay pvc
B. show frame-relay lmi
C. show frame-relay map
D. show frame relay end-to-end
Answer: C
Explanation:
Cisco Frame Relay Configurations http://www.ciscopress.com/articles/article.asp?p=170741&seqNum=9 show frame-relay map The show frame-relay map privileged EXEC mode command shows the contents of the next hop protocol address to DLCI mapping table on the router. The table contains both dynamic mapped and static mapped entries. The below example shows a sample output of the show frame-relay map command. Router#show frame-relay map Serial1/2 (up): ip 172.16.1.4 dlci 401(0x191,0x6410), dynamic, broadcast,, status defined, active Serial1/2 (up): ip 172.16.1.5 dlci 501(0x1F5,0x7C50), dynamic, broadcast,, status defined, active Serial1/2 (up): ip 172.16.1.2 dlci 301(0x12D,0x48D0), dynamic, broadcast,, status defined, active
Q53. - (Topic 2)
What can cause two OSPF neighbors to be stuck in the EXSTART state?
A. There is a low bandwidth connection between neighbors.
B. The neighbors have different MTU settings.
C. The OSPF interfaces are in a passive state.
D. There is only layer one connectivity between neighbors.
Answer: B
Explanation:
Neighbors Stuck in Exstart/Exchange State The problem occurs most frequently when attempting to run OSPF between a Cisco router and another vendor's router. The problem occurs when the maximum transmission unit (MTU) settings for neighboring router interfaces don't match. If the router with the higher MTU sends a packet larger that the MTU set on the neighboring router, the neighboring router ignores the packet.0 When this problem occurs, the output of the show ip ospf neighbor command displays output similar that shown below: router-6# show ip ospf neighbor
Neighbor ID Pri State Dead Time Address Interface
170.170.11.7 1 EXCHANGE/ - 00:00:36 170.170.11.7 Serial2.7 router-6# router-7# show ip ospf neighbor
Neighbor ID Pri State Dead Time Address Interface
170.170.11.6 1 EXSTART/ - 00:00:33 170.170.11.6 Serial0.6
Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/open-shortest-path-first-ospf/13684-12.html
Q54. - (Topic 3)
In the Frame Relay network,
which IP addresses would be assigned to the interfaces with point-to-point PVCs?
A. DLCI 16 192.168.10.1/24 DLCI 17 192.168.10.1/24 DLCI 99 192.168.10.2/24 DLCI 28 192.168.10.3/24
B. DLCI 16 192.168.10.1 /24 DLCI 17 192.168.11.1/24 DLCI 99 192.168.12.1/24 DLCI 28 192.168.13.1/24
C. DLCI 16 192.168.10.1/24 DLCI 17 192.168.11.1/24 DLCI 99 192.168.10.2/24 DLCI 28 192.168.11.2/24
D. DLCI 16 192.168.10.1/24 DLCI 17 192.168.10.2/24 DLCI 99 192.168.10.3/24 DLCI 28 192.168.10.4/24
Answer: C
Explanation:
DLCI 16 and DLCI 19 need to act like a point-to-point link and will therefore need to be on the same network as will DLCI 17 and DLCI 28. With this information we can see that option "B" is the only option that has the corresponding DLCI's on the same network based on the ip addresses and subnetmask. Option "D" is incorrect because, this would put the same network on both interfaces of the R2 router. Option "A" is similar.
Q55. - (Topic 1)
Refer to the exhibit.
A technician has configured the FastEthernet 0/1 interface on Sw11 as an access link in VLAN 1. Based on the output from the show vlan brief command issued on Sw12, what will be the result of making this change on Sw11?
A. Only the hosts in VLAN 1 on the two switches will be able to communicate with each other.
B. The hosts in all VLANs on the two switches will be able to communicate with each other.
C. Only the hosts in VLAN 10 and VLAN 15 on the two switches will be able to communicate with each other.
D. Hosts will not be able to communicate between the two switches.
Answer: D
Explanation:
VLANs are local to each switch's database, and VLAN information is not passed between switches without implementing VLAN Trunk Protocol (VTP). Trunks carry traffic from all VLANs to and from the switch by default but, can be configured to carry only specified VLAN traffic. Trunk links are required to pass VLAN information between switches. So Sw11 port should be trunk not access port. Additionally, there are no ports assigned to VLAN 1.
Q56. - (Topic 2)
Which statement describes the process ID that is used to run OSPF on a router?
A. It is globally significant and is used to represent the AS number.
B. It is locally significant and is used to identify an instance of the OSPF database.
C. It is globally significant and is used to identify OSPF stub areas.
D. It is locally significant and must be the same throughout an area.
Answer: B
Explanation: The Process ID for OSPF on a router is only locally significant and you can use the same number on each router, or each router can have a different number-it just doesn't matter. The numbers you can use are from 1 to 65,535. Don't get this confused with area numbers, which can be from 0 to 4.2 billion.
Q57. DRAG DROP - (Topic 2)
Answer:
Explanation:
+ holddown timer: prevents a router from improperly reinstating a route from a regular routing update
+ split horizon: prevents information about a route from being sent in the direction from which the route was learned
+ defining a maximum: prevents invalid updates from looping the internetwork indefinitely
+ route poisoning: causes a routing protocol to advertise an infinite metric for a failed route
+ triggered update: decreases convergence time by immediately sending route information in response to a topology change
Q58. - (Topic 2)
Refer to the exhibit.
The network associate is configuring OSPF on the Core router. All the connections to the branches should be participating in OSPF. The link to the ISP should NOT participate in OSPF and should only be advertised as the default route. What set of commands will properly configure the Core router?
A. Core(config-router)# default-information originate Core(config-router)# network 10.0.0.0 0.255.255.255 area 0 Core(config-router)# exit Core(config)# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.10.2.14
B. Core(config-router)# default-information originate Core(config-router)# network 10.10.2.13 0.0.0.242 area 0 Core(config-router)# exit Core(config)# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.10.2.14
C. Core(config-router)# default-information originate Core(config-router)# network 10.10.2.16 0.0.0.15 area 0 Core(config-router)# exit Core(config)# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.10.2.14
D. Core(config-router)# default-information originate Core(config-router)# network 10.10.2.32 0.0.0.31 area 0 Core(config-router)# exit Core(config)# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.10.2.14
Answer: C
Explanation:
There are two ways to inject a default route into a normal area.1. If the ASBR already has the default route in its routing table, you can advertise theexisting 0.0.0.0/0 into the OSPF domain with the default-information originate router configuration command.2. If the ASBR doesn’t have a default route, you can add the keyword always to the default-information originate command (default-information originate always).This command will advertise a default route into the OSPF domain, regardless of whether it has a route to 0.0.0.0. Another benefit of adding always keyword is that it can add stability to the internetwork. For example, if the ASBR is learning a default route from another routing domain such as RIP and this route is flapping, then without the always keyword, each time the route flaps, the ASBR will send a new Type 5 LSA into the OSPF domain causing some instability inside the OSPF domain. With the always keyword, the ASBR will advertise the default inside the OSPF domain always, In the example shown here, only choice C is correct as the wildcard mask correctly specifies the 10.10.2.16 0.0.0.15 networks, which include all IP addresses in the 10.10.2.16-10.10.2.31 range. In this question we were told that the ISP link should NOT be configured for OSPF, making choice A incorrect. http://www.cisco.com/en/US/tech/tk365/technologies_configuration_example09186a00801 ec9f0.shtml
Q59. - (Topic 2)
Refer to the exhibit.
Which three EIGRP routes will be present in the router R4's routing table? (Choose three.)
A. 172.16.1.0/24
B. 10.1.10.0/30
C. 10.0.0.0/8
D. 10.1.11.0/30
E. 172.16.0.0/16
F. 192.168.1.0/24
Answer: C,E,F
Explanation:
EIGRP performs an auto-summarization each time it crosses a border between two different major networks, so when R2 advertises the routes to R4 it will advertise only the summarized routes of 10.0.0.0/8 and 172.16.0.0/16, along with the 192.168.1.0/24 route coming from R3.
Q60. - (Topic 1)
Refer to the exhibit.
Given the output shown from this Cisco Catalyst 2950, what is the reason that interface FastEthernet 0/10 is not the root port for VLAN 2?
A. This switch has more than one interface connected to the root network segment in VLAN 2.
B. This switch is running RSTP while the elected designated switch is running 802.1d Spanning Tree.
C. This switch interface has a higher path cost to the root bridge than another in the topology.
D. This switch has a lower bridge ID for VLAN 2 than the elected designated switch.
Answer: C
Explanation: These four parameters are examined in order to make root bridge , root port , designated port. Other switch has lowest Sending Bridge ID or Sending Port ID so vlan 2 is not the root port.
1. A lower Root Bridge ID2. A lower path cost to the Root3. A lower Sending Bridge ID4. A lower Sending Port ID
Q61. - (Topic 3)
Refer to the exhibit.
Which WAN protocol is being used?
A. ATM
B. HDLC
C. Frame Relay
D. PPP
Answer: C
Explanation:
"Show interface pos8/0/0" command showing LMI enq sent which show frame-relay encapsulation enabled on this interface. Cisco supports three different Local Management Interface (LMI) types for Frame Relay: Cisco, ANSI Annex D, and Q933-A Annex A http://www.ciscopress.com/articles/article.asp?p=170741&seqNum=3
Q62. - (Topic 2)
A network administrator is troubleshooting an EIGRP problem on a router and needs to confirm the IP addresses of the devices with which the router has established adjacency. The retransmit interval and the queue counts for the adjacent routers also need to be checked. What command will display the required information?
A. Router# show ip eigrp adjacency
B. Router# show ip eigrp topology
C. Router#show ip eigrp interfaces
D. Router#show ip eigrp neighbors
Answer: D
Explanation:
Implementing EIGRP http://www.ciscopress.com/articles/article.asp?p=1171169&seqNum=3Below is an example of the show ip eigrp neighbors command. The retransmit interval (Smooth Round Trip Timer – SRTT) and the queue counts (Q count, which shows the number of queued EIGRP packets) for the adjacent routers are listed: R1#show ip eigrp neighbors IP-EIGRP neighbors for process 1 H Address Interface Hold Uptime SRTT RTO Q Seq (sec) (ms) Cnt Num
0 10.10.10.2 Fa0/0 12 00:00:39 1282 5000 0 3
Q63. - (Topic 2)
Refer to the exhibit.
C-router is to be used as a "router-on-a-stick" to route between the VLANs. All the interfaces have been properly configured and IP routing is operational. The hosts in the VLANs have been configured with the appropriate default gateway. What is true about this configuration?
A. These commands need to be added to the configuration: C-router(config)# router eigrp 123 C-router(config-router)# network 172.19.0.0
B. These commands need to be added to the configuration: C-router(config)# router ospf 1 C-router(config-router)# network 172.19.0.0 0.0.3.255 area 0
C. These commands need to be added to the configuration: C-router(config)# router rip C-router(config-router)# network 172.19.0.0
D. No further routing configuration is required.
Answer: D
Explanation:
http://www.cisco.com/en/US/tech/tk389/tk815/technologies_configuration_example09186a 00800949fd.shtml https://learningnetwork.cisco.com/servlet/JiveServlet/download/5669-2461/Router%20on%20a%20Stick.pdf.
Q64. - (Topic 2)
Refer to the exhibit.
Which two statements are true about the loopback address that is configured on RouterB? (Choose two.)
A. It ensures that data will be forwarded by RouterB.
B. It provides stability for the OSPF process on RouterB.
C. It specifies that the router ID for RouterB should be 10.0.0.1.
D. It decreases the metric for routes that are advertised from RouterB.
E. It indicates that RouterB should be elected the DR for the LAN.
Answer: B,C
Explanation: A loopback interface never comes down even if the link is broken so it provides stability for the OSPF process (for example we use that loopback interface as the router-id) - B is correct.
The router-ID is chosen in the order below:
The highest IP address assigned to a loopback (logical) interface. If a loopback interface is not defined, the highest IP address of all active router’s physical interfaces will be chosen.
-The loopback interface will be chosen as the router ID of RouterB - C is correct.