Proper study guides for Far out CompTIA CompTIA A+ Certification Exam (901) certified begins with CompTIA 220-901 preparation products which designed to deliver the Highest Quality 220-901 questions by making you pass the 220-901 test at your first time. Try the free 220-901 demo right now.

2021 Dec 220-901 question

Q101. Which of the following devices would provide protection for electronic equipment in an area prone to intermittent, unstable power?

A. Power strip

B. Surge suppressor

C. Uninterruptible power supply

D. Line conditioner

Answer: C


Q102. Which of the following are factors when designing a home theater PC?

A. Wireless NIC

B. Audio frequency

C. Video refresh rate

D. Video output

Answer: D


Q103. A technician has upgraded the BIOS of a system that is running with multiple hard drives. Afterward, the system will not boot and displays an error message “Operating system not found”. Which of the following is the FIRST thing the technician should inspect?

A. The hard drive type settings in the BIOS

B. The power supply connections to the hard drives

C. The boot sequence settings in the BIOS

D. The motherboard SATA connectors

Answer: C


Q104. A technician is tasked with setting up a workstation in a new location. The technician realizes there is no network connectivity and the workstation’s NIC does not have a link light. Given the connection in the wall is correctly labeled, which of the following would be BEST for the technician to use NEXT?

A. A multimeter

B. A tone generator

C. A cable tester

D. A punchdown tool

Answer: C


Q105. A technician is responsible for setting up laptops in a room for a small conference. The laptops need to communicate with each other as well as a workstation in the room. The workstation has a wireless expansion card. A switch is not available for the laptops and they cannot access the corporate network. Which of the following does the technician need to implement?

A. Adhoc network

B. Bluetooth network

C. Serial network

D. USB network

Answer:: A


Improve 220-901 free practice test:

Q106. A user is reporting that a desktop computer with a RAID 1 array is running slowly. Upon performing a reboot, the technician sees S.M.A.R.T. errors during boot up. Which of the following tools would the technician use FIRST to troubleshoot the errors?

A. diskpart

B. chkdsk

C. format

D. clean

Answer: B


Q107. DRAG DROP

A customer has requested two custom PCs, one for his family room and one for his home office. The family room PC will be used by all the family members and should be able to playhigh definition movies and show family pictures. The office PC is used for the customer's architectural design business and should be able to handle the intensive design work and multitasking the customer performs. The office PC must be configured with more power efficient computing than the family room PC.

Instructions: Use the tabs at the top to switch between the PCs. Objects should be placed on the appropriate slot/display areas and can only be used once. All slot/display areas should be filled. Once the simulation is complete select the done button to submit.

Answer:


Q108. Which of the following ports is used when accessing a website with SSL encryption?

A. 22

B. 80

C. 110

D. 443

Answer: D


Q109. Video editing workstations require the fastest hard drive access times with large storage capacity. Which of the following hard disk setups would be MOST ideal for the described computer?

A. Two 500 GB SATA2 hard drives used in a JBOD array

B. Two 500 GB SATA2 hard drives in a hardware RAID 0

C. Two 500 GB SATA2 hard drives in a hardware RAID 1

D. Two 500 GB SATA2 hard drives in a software RAID 0

Answer: B


Q110. A user wants to enable hands-free for a smartphone in a car. Which of the following needs to be performed?

A. Enable WiFi

B. Driver installation

C. Device pairing

D. Enable NFC

Answer: C