Actualtests 300 101 exam Questions are updated and all cisco 300 101 dump answers are verified by experts. Once you have completely prepared with our ccnp dumps 300 101 exam prep kits you will be ready for the real examcollection 300 101 exam without a problem. We have Most recent Cisco ccnp route 300 101 pdf dumps study guide. PASSED 300 101 dumps First attempt! Here What I Did.

Q1. Refer to the exhibit. 

Which statement about the output of the show flow-sampler command is true? 

A. The sampler matched 10 packets, each packet randomly chosen from every group of 100 packets. 

B. The sampler matched 10 packets, one packet every 100 packets. 

C. The sampler matched 10 packets, each one randomly chosen from every 100-second interval. 

D. The sampler matched 10 packets, one packet every 100 seconds. 

Answer:

Explanation: 

The sampling mode determines the algorithm that selects a subset of traffic for NetFlow

processing. In the random sampling mode that Random Sampled NetFlow uses, incoming packets are

randomly selected so that one out of each n sequential packets is selected on average for NetFlow

processing. For example, if you set the sampling rate to 1 out of 100 packets, then NetFlow might sample

the 5th, 120th, 199th, 302nd, and so on packets. This sample configuration provides NetFlow data on 1

percent of total traffic. The n value is a parameter from 1 to 65535 packets that you can configure. Table 2

show flow-sampler Field Descriptions Field Description Sampler Name of the flow sampler id Unique ID of

the flow sampler packets matched Number of packets matched for the flow sampler mode Flow sampling

mode sampling interval is Flow sampling interval (in packets) Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/

docs/ios/12_0s/feature/guide/nfstatsa.html#wp1084291


Q2. A network engineer is trying to modify an existing active NAT configuration on an IOS router by using the following command: 

(config)# no ip nat pool dynamic-nat-pool 192.1.1.20 192.1.1.254 netmask 255.255.255.0 

Upon entering the command on the IOS router, the following message is seen on the console: 

%Dynamic Mapping in Use, Cannot remove message or the %Pool outpool in use, cannot destroy 

What is the least impactful method that the engineer can use to modify the existing IP NAT configuration? 

A. Clear the IP NAT translations using the clear ip nat traffic * " command, then replace the NAT configuration quickly, before any new NAT entries are populated into the translation table due to active NAT traffic. 

B. Clear the IP NAT translations using the clear ip nat translation * " command, then replace the NAT configuration quickly, before any new NAT entries are populated into the translation table due to active NAT traffic. 

C. Clear the IP NAT translations using the reload command on the router, then replace the NAT configuration quickly, before any new NAT entries are populated into the translation table due to active NAT traffic. 

D. Clear the IP NAT translations using the clear ip nat table * " command, then replace the NAT configuration quickly, before any new NAT entries are populated into the translation table due to active NAT traffic. 

Answer:

Explanation: 


Q3. A corporate policy requires PPPoE to be enabled and to maintain a connection with the ISP, even if no interesting traffic exists. Which feature can be used to accomplish this task? 

A. TCP Adjust 

B. Dialer Persistent 

C. PPPoE Groups 

D. half-bridging 

E. Peer Neighbor Route 

Answer:

Explanation: 

A new interface configuration command, dialer persistent, allows a dial-on-demand routing (DDR) dialer

profile connection to be brought up without being triggered by interesting traffic. When configured, the dialer persistent command starts a timer when the dialer interface starts up and starts the connection when the timer expires. If interesting traffic arrives before the timer expires, the connection is still brought up and set as persistent. The command provides a default timer interval, or you can set a custom timer interval. To configure a dialer interface as persistent, use the following commands beginning in global configuration mode:

Command Purpose

Step 1 Router(config)# interface dialer Creates a dialer interface and number enters interface

Configuration mode.

Step 2 Router(config-if)# ip address Specifies the IP address and mask address mask of the dialer

interface as a node in the destination network to be called.

Step 3 Router(config-if)# encapsulation Specifies the encapsulation type.

type

Step 4 Router(config-if)# dialer string Specifies the remote destination to dial-string class class-name call

and the map class that defines characteristics for calls to this destination.

Step 5 Router(config-if)# dialer pool Specifies the dialing pool to use number for calls to this destination.

Step 6 Router(config-if)# dialer-group Assigns the dialer interface to a group-number dialer group.

Step 7 Router(config-if)# dialer-list Specifies an access list by list dialer-group protocol protocol- number or

by protocol and list name {permit | deny | list number to define the interesting access-list-number} packets that can trigger a call. Step 8 Router(config-if)# dialer

(Optional) Specifies the remote-name user-name

authentication name of the remote router on the destination subnetwork for a dialer interface.

Step 9 Router(config-if)# dialer Forces a dialer interface to be persistent [delay [initial] connected at all

times, even in seconds | max-attempts the absence of interesting traffic.

number]

Reference:

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/dial/configuration/guide/12_4t/dia_12_4t_book/dia_dia

ler_persist.html


Q4. Which type of traffic does DHCP snooping drop? 

A. discover messages 

B. DHCP messages where the source MAC and client MAC do not match 

C. traffic from a trusted DHCP server to client 

D. DHCP messages where the destination MAC and client MAC do not match 

Answer:

Explanation: 

The switch validates DHCP packets received on the untrusted interfaces of VLANs with DHCP snooping

enabled. The switch forwards the DHCP packet unless any of the following conditions occur (in which case the packet is dropped):

The switch receives a packet (such as a DHCPOFFER, DHCPACK, DHCPNAK, or DHCPLEASEQUERY

packet) from a DHCP server outside the network or firewall.

The switch receives a packet on an untrusted interface, and the source MAC address and the DHCP client

hardware address do not match. This check is performed only if the DHCP snooping MAC address

verification option is turned on. · The switch receives a DHCPRELEASE or DHCPDECLINE message from an untrusted host with an entry in the DHCP snooping binding table, and the interface information in the binding table does not match the interface on which the message was received.

The switch receives a DHCP packet that includes a relay agent IP address that is not 0.0.0.0. To support

trusted edge switches that are connected to untrusted aggregation-switch ports, you can enable the DHCP

option-82 on untrusted port feature, which enables untrusted aggregation- switch ports to accept DHCP

packets that include option-82 information. Configure the port on the edge switch that connects to the

aggregation switch as a trusted port. Reference: http:// www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/

catalyst6500/ios/12- 2SX/configuration/guide/book/snoodhcp.html

Topic 7, Mix Questions 

83. Which two commands would be used to troubleshoot high memory usage for a process? (Choose two.) 

A. router#show memory allocating-process table 

B. router#show memory summary 

C. router#show memory dead 

D. router#show memory events 

E. router#show memory processor statistics 

Answer: A,B 

Explanation: 


Q5. Which NetFlow component is applied to an interface and collects information about flows? 

A. flow monitor 

B. flow exporter 

C. flow sampler 

D. flow collector 

Answer:

Explanation: 

Flow monitors are the NetFlow component that is applied to interfaces to perform network

traffic monitoring. Flow monitors consist of a record and a cache. You add the record to the flow monitor

after you create the flow monitor. The flow monitor cache is automatically created at the time the flow

monitor is applied to the first interface. Flow data is collected from the network traffic during the monitoring

process based on the key and nonkey fields in the record, which is configured for the flow monitor and

stored in the flow monitor cache. Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/fnetflow/command/

reference/fnf_book/fnf_01.html#w p1314030


Q6. Which traffic characteristic is the reason that UDP traffic that carries voice and video is assigned to the queue only on a link that is at least 768 kbps? 

A. typically is not fragmented 

B. typically is fragmented 

C. causes windowing 

D. causes excessive delays for video traffic 

Answer:

Explanation: 


Q7. Scenario: 

You have been asked to evaluate an OSPF network setup in a test lab and to answer questions a customer has about its operation. The customer has disabled your access to the show running-config command. 

Which of the following statements is true about the serial links that terminate in R3 

A. The R1-R3 link needs the neighbor command for the adjacency to stay up 

B. The R2-R3 link OSPF timer values are 30, 120, 120 

C. The R1-R3 link OSPF timer values should be 10,40,40 

D. R3 is responsible for flooding LSUs to all the routers on the network. 

Answer:

Explanation: 


Q8. Which address is used by the Unicast Reverse Path Forwarding protocol to validate a packet against the routing table? 

A. source address 

B. destination address 

C. router interface 

D. default gateway 

Answer:

Explanation: 

The Unicast RPF feature helps to mitigate problems that are caused by the introduction of

malformed or forged (spoofed) IP source addresses into a network by discarding IP packets that lack a

verifiable IP source address. For example, a number of common types of denial-of-service (DoS) attacks,

including Smurf and Tribal Flood Network (TFN), can take advantage of forged or rapidly changing source

IP addresses to allow attackers to thwart efforts to locate or filter the attacks. For Internet service providers

(ISPs) that provide public access, Unicast RPF deflects such attacks by forwarding only packets that have

source addresses that are valid and consistent with the IP routing table. This action protects the network of

the ISP, its customer, and the rest of the Internet. Reference: http://www.cisco.com/en/US/docs/ios/12_2/

security/configuration/guide/scfrpf.html


Q9. A network engineer finds that a core router has crashed without warning. In this situation, which feature can the engineer use to create a crash collection? 

A. secure copy protocol 

B. core dumps 

C. warm reloads 

D. SNMP 

E. NetFlow 

Answer:

Explanation: 

When a router crashes, it is sometimes useful to obtain a full copy of the memory image (called a core

dump) to identify the cause of the crash. Core dumps are generally very useful to your technical support representative.

Four basic ways exist for setting up the router to generate a core dump:

Using Trivial File Transfer Protocol (TFTP)

Using File Transfer Protocol (FTP)

Using remote copy protocol (rcp)

Using a Flash disk Reference: http://www.cisco.com/en/US/docs/internetworking/troubleshooting/guide/

tr19aa.html


Q10. You have been asked to evaluate how EIGRP is functioning in a customer network. 

Traffic from R1 to R61 s Loopback address is load shared between R1-R2-R4-R6 and R1-R3-R5-R6 paths. What is the ratio of traffic over each path? 

A. 1:1 

B. 1:5 

C. 6:8 

D. 19:80 

Answer:

Explanation: