Our pass rate is high to 98.9% and the similarity percentage between our 312-50 study guide and real exam is 90% based on our seven-year educating experience. Do you want achievements in the EC-Council 312-50 exam in just one try? I am currently studying for the EC-Council 312-50 exam. Latest EC-Council 312-50 Test exam practice questions and answers, Try EC-Council 312-50 Brain Dumps First.

Q16. Bob has set up three web servers on Windows Server 2003 IIS 6.0. Bob has followed all the recommendations for securing the operating system and IIS. These servers are going to run numerous e-commerce websites that are projected to bring in thousands of dollars a day. Bob is still concerned about the security of this server because of the potential for financial loss. Bob has asked his company’s firewall administrator to set the firewall to inspect all incoming traffic on ports 80 and 443 to ensure that no malicious data is getting into the network. 

Why will this not be possible? 

A. Firewalls can’t inspect traffic coming through port 443 

B. Firewalls can only inspect outbound traffic 

C. Firewalls can’t inspect traffic coming through port 80 

D. Firewalls can’t inspect traffic at all, they can only block or allow certain ports 

Answer:

Explanation: In order to really inspect traffic and traffic patterns you need an IDS. 


Q17. Let's imagine three companies (A, B and C), all competing in a challenging global environment. Company A and B are working together in developing a product that will generate a major competitive advantage for them. Company A has a secure DNS server while company B has a DNS server vulnerable to spoofing. With a spoofing attack on the DNS server of company B, company C gains access to outgoing e-mails from company B. How do you prevent DNS spoofing? (Select the Best Answer.) 

A. Install DNS logger and track vulnerable packets 

B. Disable DNS timeouts 

C. Install DNS Anti-spoofing 

D. Disable DNS Zone Transfer 

Answer: C

Explanation: Explantion: Implement DNS Anit-Spoofing measures to prevent DNS Cache Pollution to occur. 


Q18. Exhibit: 

What type of attack is shown in the above diagram? 

A. SSL Spoofing Attack 

B. Identity Stealing Attack 

C. Session Hijacking Attack 

D. Man-in-the-Middle (MiTM) Attack 

Answer: D

Explanation: A man-in-the-middle attack (MITM) is an attack in which an attacker is able to read, insert and modify at will, messages between two parties without either party knowing that the link between them has been compromised. 


Q19. Bob has a good understanding of cryptography, having worked with it for many years. Cryptography is used to secure data from specific threats but it does not secure the data from the specific threats but it does no secure the application from coding errors. It can provide data privacy; integrity and enable strong authentication but it can’t mitigate programming errors. What is a good example of a programming error that Bob can use to explain to the management how encryption will not address all their security concerns? 

A. Bob can explain that using a weak key management technique is a form of programming error 

B. Bob can explain that using passwords to derive cryptographic keys is a form of a programming error 

C. Bob can explain that a buffer overflow is an example of programming error and it is a common mistake associated with poor programming technique 

D. Bob can explain that a random number generation can be used to derive cryptographic keys but it uses a weak seed value and this is a form of a programming error 

Answer: C

Explanation: In computer security and programming, a buffer overflow, or buffer overrun, is a programming error which may result in a memory access exception and program termination, or in the event of the user being malicious, a possible breach of system security. 


Q20. Your lab partner is trying to find out more information about a competitors web site. The site has a .com extension. She has decided to use some online whois tools and look in one of the regional Internet registrys. Which one would you suggest she looks in first? 

A. LACNIC 

B. ARIN 

C. APNIC 

D. RIPE 

E. AfriNIC 

Answer: B

Explanation: Regional registries maintain records from the areas from which they govern. ARIN is responsible for domains served within North and South America and therefore, would be a good starting point for a .com domain. 


Q21. Which of the following is an attack in which a secret value like a hash is captured and then reused at a later time to gain access to a system without ever decrypting or decoding the hash. 

A. Replay Attacks 

B. Brute Force Attacks 

C. Cryptography Attacks 

D. John the Ripper Attacks 

Answer: A

Explanation: A replay attack is a form of network attack in which a valid data transmission is maliciously or fraudulently repeated or delayed. This is carried out either by the originator or by an adversary who intercepts the data and retransmits it. 


Q22. While performing ping scans into a target network you get a frantic call from the organization’s security team. They report that they are under a denial of service attack. When you stop your scan, the smurf attack event stops showing up on the organization’s IDS monitor. How can you modify your scan to prevent triggering this event in the IDS? 

A. Scan more slowly. 

B. Do not scan the broadcast IP. 

C. Spoof the source IP address. 

D. Only scan the Windows systems. 

Answer: B

Explanation: Scanning the broadcast address makes the scan target all IP addresses on that subnet at the same time. 


Q23. What are the limitations of Vulnerability scanners? (Select 2 answers) 

A. There are often better at detecting well-known vulnerabilities than more esoteric ones 

B. The scanning speed of their scanners are extremely high 

C. It is impossible for any, one scanning product to incorporate all known vulnerabilities in a timely manner 

D. The more vulnerabilities detected, the more tests required 

E. They are highly expensive and require per host scan license 

Answer: AC


Q24. LAN Manager passwords are concatenated to 14 bytes and split in half. The two halves are hashed individually. If the password is 7 characters or less, than the second half of the hash is always: 

A. 0xAAD3B435B51404EE 

B. 0xAAD3B435B51404AA 

C. 0xAAD3B435B51404BB 

D. 0xAAD3B435B51404CC 

Answer: A

Explanation: A problem with LM stems from the total lack of salting or cipher block chaining in the hashing process. To hash a password the first 7 bytes of it are transformed into an 8 byte odd parity DES key. This key is used to encrypt the 8 byte string "KGS!@". Same thing happens with the second part of the password. This lack of salting creates two interesting consequences. Obviously this means the password is always stored in the same way, and just begs for a typical lookup table attack. The other consequence is that it is easy to tell if a password is bigger than 7 bytes in size. If not, the last 7 bytes will all be null and will result in a constant DES hash of 0xAAD3B435B51404EE. 


Q25. John Beetlesman, the hacker has successfully compromised the Linux System of Agent Telecommunications, Inc’s WebServer running Apache. He has downloaded sensitive documents and database files off the machine. 

Upon performing various tasks, Beetlesman finally runs the following command on the Linux box before disconnecting. 

for ((i=0;i<1;i++));do 

?dd if=/dev/random of=/dev/hda && dd if=/dev/zero of=/dev/hda 

done 

What exactly is John trying to do? 

A. He is making a bit stream copy of the entire hard disk for later download 

B. He is deleting log files to remove his trace 

C. He is wiping the contents of the hard disk with zeros 

D. He is infecting the hard disk with random virus strings 

Answer:

Explanation: dd copies an input file to an output file with optional conversions. –if is input file, -of is output file. /dev/zero is a special file that provides as many null characters (ASCII NULL, 0x00; not ASCII character "digit zero", "0", 0x30) as are read from it. /dev/hda is the hard drive. 


Q26. Which type of Nmap scan is the most reliable, but also the most visible, and likely to be picked up by and IDS? 

A. SYN scan 

B. ACK scan 

C. RST scan 

D. Connect scan 

E. FIN scan 

Answer:

Explanation: The TCP full connect (-sT) scan is the most reliable. 


Q27. 1 172.16.1.254 (172.16.1.254) 0.724 ms 3.285 ms 0.613 ms 2 ip68-98-176-1.nv.nv.cox.net (68.98.176.1) 12.169 ms 14.958 ms 13.416 ms 3 ip68-98-176-1.nv.nv.cox.net (68.98.176.1) 13.948 ms ip68-100-0-1.nv.nv.cox.net 

(68.100.0.1) 16.743 ms 16.207 ms 4 ip68-100-0-137.nv.nv.cox.net (68.100.0.137) 17.324 ms 13.933 ms 

20.938 ms 

5 68.1.1.4 (68.1.1.4) 12.439 ms 220.166 ms 204.170 ms 6 so-6-0-0.gar2.wdc1.Level3.net (67.29.170.1) 16.177 ms 25.943 ms 14.104 ms 7 unknown.Level3.net (209.247.9.173) 14.227 ms 17.553 ms 15.415 ms 8 so-0-1-0.bbr1.NewYork1.level3.net (64.159.1.41) 17.063 ms 20.960 ms 

19.512 ms 9 so-7-0-0.gar1.NewYork1.Level3.net (64.159.1.182) 20.334 ms 19.440 ms 

17.938 ms 10 so-4-0-0.edge1.NewYork1.Level3.net (209.244.17.74) 27.526 ms 18.317 ms 21.202 ms 11 uunet-level3-oc48.NewYork1.Level3.net (209.244.160.12) 21.411 ms 

19.133 ms 18.830 ms 12 0.so-6-0-0.XL1.NYC4.ALTER.NET (152.63.21.78) 21.203 ms 22.670 ms 

20.111 ms 13 0.so-2-0-0.TL1.NYC8.ALTER.NET (152.63.0.153) 30.929 ms 24.858 ms 

23.108 ms 14 0.so-4-1-0.TL1.ATL5.ALTER.NET (152.63.10.129) 37.894 ms 33.244 ms 

33.910 ms 15 0.so-7-0-0.XL1.MIA4.ALTER.NET (152.63.86.189) 51.165 ms 49.935 ms 

49.466 ms 16 0.so-3-0-0.XR1.MIA4.ALTER.NET (152.63.101.41) 50.937 ms 49.005 ms 

51.055 ms 17 117.ATM6-0.GW5.MIA1.ALTER.NET (152.63.82.73) 51.897 ms 50.280 ms 

53.647 ms 18 target-gw1.customer.alter.net (65.195.239.14) 51.921 ms 51.571 ms 

56.855 ms 19 www.target.com <http://www.target.com/> (65.195.239.22) 52.191 ms 

52.571 ms 56.855 ms 20 www.target.com <http://www.target.com/> (65.195.239.22) 53.561 ms 

54.121 ms 58.333 ms 

You perform the above traceroute and notice that hops 19 and 20 both show the same IP address. This probably indicates what? 

A. A host based IDS 

B. A Honeypot 

C. A stateful inspection firewall 

D. An application proxying firewall 

Answer: C


Q28. In which of the following should be performed first in any penetration test? 

A. System identification 

B. Intrusion Detection System testing 

C. Passive information gathering 

D. Firewall testing 

Answer: C


Q29. Peter has been monitoring his IDS and sees that there are a huge number of ICMP Echo Reply packets that are being received on the External Gateway interface. Further inspection reveals they are not responses from internal hosts request but simply responses coming from the Internet. What could be the likely cause of this? 

A. Someone Spoofed Peter’s IP Address while doing a land attack 

B. Someone Spoofed Peter’s IP Address while doing a DoS attack 

C. Someone Spoofed Peter’s IP Address while doing a smurf Attack 

D. Someone Spoofed Peter’s IP address while doing a fraggle attack 

Answer:

Explanation: An attacker sends forged ICMP echo packets to broadcast addresses of vulnerable networks with forged source address pointing to the target (victim) of the attack. All the systems on these networks reply to the victim with ICMP echo replies. This rapidly exhausts the bandwidth available to the target. 


Q30. John wants to try a new hacking tool on his Linux System. As the application comes from a site in his untrusted zone, John wants to ensure that the downloaded tool has not been Trojaned. Which of the following options would indicate the best course of action for John? 

A. Obtain the application via SSL 

B. Obtain the application from a CD-ROM disc 

C. Compare the files’ MD5 signature with the one published on the distribution media 

D. Compare the file’s virus signature with the one published on the distribution media 

Answer: C

Explanation: In essence, MD5 is a way to verify data integrity, and is much more reliable than checksum and many other commonly used methods.