Q341. DRAG DROP 

Drag and drop the multicast protocol or feature on the left to the correct address space on the right. 

Answer: 


Q342. Which two statements about IS-IS are true? (Choose two.) 

A. The default hello interval is 10 seconds and the default hold timer is 30 seconds. 

B. The hello interval can be changed on a per-interface basis with the command isis hello-multiplier. 

C. Both routers need to have the same hello intervals and hold timers in order to form IS-IS neighbors. 

D. Both IS-IS routers need to have the same capabilities in the hello packet in order to form neighbors. 

Answer: A,B 

Explanation: 

isis hello-interval 

To specify the length of time between hello packets that the Cisco IOS software sends, use the isis hello-interval command in interface configuration mode. By default, a value three times the hello interval seconds is advertised as the hold time in the hello packets sent. (Change the multiplier of 3 by specifying the isis hello-multiplier command.) With smaller hello intervals, topological changes are detected faster, but there is more routing traffic. The default is 10 seconds. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_2/iproute/command/reference/fiprrp_r/1rfisis.ht ml 


Q343. Which regular expression will match prefixes from the AS 200 that is directly connected to our AS? 

A. ^$ 

B. ^200) 

C. _200$ 

D. _200_ 

E. ^200_ 

Answer:

Explanation: 

Table 2 

Commonly Used Regular Expressions 

Expression 

Meaning 

Anything 

^$ 

Locally originated routes 

^100_ 

Learned from autonomous system 100 

_100$ 

Originated in autonomous system 100 

_100_ 

Any instance of autonomous system 100 

^[0-9]+$ 

Directly connected autonomous system paths 

Reference: 

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/termserv/configuration/guide/12_4t/tsv_12_4t_bo ok/tsv_reg_express.html 


Q344. Refer to the exhibit. 

Which two corrective actions could you take if EIGRP routes from R2 fail to reach R1? (Choose two.) 

A. Configure R2 to use a VRF to send routes to R1. 

B. Configure the autonomous system in the EIGRP configuration of R1. 

C. Correct the network statement on R2. 

D. Add the interface on R1 that is connected to R2 into a VRF. 

Answer: B,D 

Explanation: 

In this question we are running VRF Lite on R1. VRF Lite is also knows as “VRF without 

running MPLS”. This is an example of how to configure VRF Lite with EIGRP: 

ip vrf FIRST 

rd 1:1 

ip vrf SECOND 

rd 1:2 

router eigrp 1 

no auto-summary 

address-family ipv4 vrf FIRST 

network 10.1.1.1 0.0.0.0 

no auto-summary 

autonomous-system 200 

exit-address-family 

address-family ipv4 vrf SECOND 

network 10.1.2.1 0.0.0.0 

no auto-summary 

autonomous-system 100 

exit-address-family 

interface FastEthernet0/0 

ip vrf forwarding FIRST 

ip address 10.1.1.1 255.255.255.0 

interface FastEthernet0/1 

ip vrf forwarding SECOND 

ip address 10.1.2.1 255.255.255.0 

The above example creates two VRFs (named “FIRST” and “SECOND”). VRF “FIRST” runs on EIGRP AS 200 while VRF “SECOND” runs on EIGRP AS 100. After that we have to add interfaces to the appropriate VRFs. From this example, back to our question we can see that R1 is missing the “autonomous-system …” command under “address-family ipv4 vrf R2. And R1 needs an interface configured under that VRF. 

Note. R2 does not run VRF at all! Usually R2 resides on customer side. 


Q345. Which two values comprise the VPN ID for an MPLS VPN? (Choose two.) 

A. an OUI 

B. a VPN index 

C. a route distinguisher 

D. a 16-bit AS number 

E. a 32-bit IP address 

Answer: A,B 

Explanation: 

Each MPLS VPN ID defined by RFC 2685 consists of the following elements: 

. An Organizational Unique Identifier (OUI), a three-octet hex number: The IEEE Registration Authority assigns OUIs to any company that manufactures 

components under the ISO/IEC 8802 standard. The OUI is used to generate universal LAN MAC addresses and protocol identifiers for use in local and metropolitan area network applications. For example, an OUI for Cisco Systems is 00-03-6B (hex). 

. A Virtual Private Network (VPN) index: a four-octet hex number, which identifies the VPN within the company. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios-xml/ios/mp_l3_vpns/configuration/15-mt/mp-l3-vpns-15-mt-book/mp-assgn-id-vpn.html 


Q346. Which two statements about static NAT are true? (Choose two.) 

A. An outside local address maps to the same outside global IP address. 

B. An inside local address maps to a different inside global IP address. 

C. An outside local address maps to a different outside global IP address. 

D. An inside local address maps to the same inside global IP address. 

Answer: A,D 

Explanation: 

Example found at the reference link below: Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/network-address-translation-nat/4606-8.html 


Q347. What is the preferred method to improve neighbor loss detection in EIGRP? 

A. EIGRP natively detects neighbor down immediately, and no additional feature or configuration is required. 

B. BFD should be used on interfaces that support it for rapid neighbor loss detection. 

C. Fast hellos (subsecond) are preferred for EIGRP, so that it learns rapidly through its own mechanisms. 

D. Fast hellos (one-second hellos) are preferred for EIGRP, so that it learns rapidly through its own mechanisms. 

Answer:

Explanation: 

Bi-directional Forwarding Detection (BFD) provides rapid failure detection times between forwarding engines, while maintaining low overhead. It also provides a single, standardized method of link/device/protocol failure detection at any protocol layer and over any media. 

Reference: “Bidirectional Forwarding Detection for EIGRP” 

http://www.cisco.com/en/US/technologies/tk648/tk365/tk207/technologies_white_paper090 0aecd80243fe7.html 


Q348. Which Carrier Ethernet service supports the multiplexing of multiple point-to-point EVCs across as a single UNI? 

A. EPL 

B. EVPL 

C. EMS 

D. ERMS 

Answer:

Explanation: 

Ethernet Relay Service (ERS or EVPL) 

An Ethernet Virtual Circuit (EVC) is used to logically connect endpoints, but multiple EVCs 

could exist per single UNI. Each EVC is distinguished by 802.1q VLAN tag identification. 

The ERS network acts as if the Ethernet frames have crossed a switched network, and certain control traffic is not carried between ends of the EVC. ERS is analogous to Frame Relay where the CE-VLAN tag plays the role of a Data-Link Connection Identifier (DLCI). The MEF term for this service is EVPL. 

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/net_mgmt/ip_solution_center/5-1/carrier_ethernet/user/guide/l2vpn51book/concepts.html 


Q349. DRAG DROP 

Drag and drop the events on the left to dispaly the correct sequence on the right when CoPP is enabled. 

Answer: 


Q350. Which three responses can a remote RADIUS server return to a client? (Choose three.) 

A. Reject-Challenge 

B. Access-Reject 

C. Accept-Confirmed 

D. Access-Accept 

E. Access-Challenge 

F. Reject-Access 

Answer: B,D,E