Want to know Ucertify 70-417 Exam practice test features? Want to lear more about Microsoft Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server 2012 certification experience? Study Actual Microsoft 70-417 answers to Improve 70-417 questions at Ucertify. Gat a success with an absolute guarantee to pass Microsoft 70-417 (Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server 2012) test on your first attempt.
2021 Jan 70-417 exam topics
Q71. Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain contains two member servers named Server1 and Server2. All servers run Windows Server 2012 R2.
Server1 and Server2 have the Network Load Balancing (NLB) feature installed. The servers are configured as nodes in an NLB cluster named Cluster1. Cluster1 hosts a secure web Application named WebApp1. WebApp1 saves user state information locally on each node.
You need to ensure that when users connect to WebApp1, their session state is maintained.
What should you configure?
A. Affinity None
B. Affinity Single
C. The cluster quorum settings
D. The failover settings
E. A file server for general use
F. The Handling priority
G. The host priority
H. Live migration
I. The possible owner
J. The preferred owner
K. Quick migration
L. The Scale-Out File Server
Answer: B
Explanation:
Even though Network Load Balancing (NLB) hasn't changed significantly since Windows Server 2008 and isn't mentioned in this chapter, be sure to review the feature and its configurable options. For example, remember that in port rules for Network Load Balancing clusters, the Affinity setting determines how you want multiple connections from the same client handled by the NLB cluster. "Affinity: Single" redirects clients back to the same cluster host. "Affinity: Network" redirects clients from the local subnet to the cluster host. "Affinity: None" doesn't redirect multiple connections from the same client back to the same cluster host.
http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb687542.aspx Using NLB Client Affinity NLB offers three types of client affinity to minimize response time to clients and provide generic support for preserving session state. Each affinity specifies a different method for distributing client requests. In Application Center, the New Cluster Wizard sets affinity to Single by default. Later, you can use the cluster Properties dialog box to modify the affinity. The following table describes the three types of affinity.
No Affinity With No affinity, NLB does not associate clients with a particular member. Every client request can be load balanced to any member. This affinity provides the best performance but might disrupt clients with established sessions, because subsequent requests might be load balanced to other members where the session information does not exist. Single Affinity In Single affinity, NLB associates clients with particular members by using the client's IP address. Thus, requests coming from the same client IP address always reach the same member. This affinity provides the best support for clients that use sessions on an intranet. These clients cannot use No affinity because their sessions could be disrupted. Additionally, these clients cannot use Class C affinity because intranet clients typically have IP addresses within a narrow range. It is likely that this range is so narrow that all clients on an intranet have the same Class C address, which means that one member might process all of the requests while other members remain idle. Class C Affinity With Class C affinity, NLB associates clients with particular members by using the Class C portion of the client's IP address. Thus, clients coming from the same Class C address range always access the same member. This affinity provides the best performance for clusters serving the Internet. Bb687542.note(en- us,TechNet.10).gif Note It is not efficient for Internet clients to use Single affinity because, in Single affinity, NLB load balances each client by the client's entire IP address, which can span a broad range. By using Class C affinity, NLB associates clients with only the same Class C portion of the IP address with particular members. Therefore, you essentially reduce the range of IP addresses by which NLB load balances clients.
Q72. Your network contains two Active Directory forests named contoso.com and corp.contoso.com
User1 is a member of the DnsAdmins domain local group in contoso.com.
User1 attempts to create a conditional forwarder to corp.contoso.com but receive an error message shown in the exhibit. (Click the Exhibit button.)
You need to configure bi-directional name resolution between the two forests.
What should you do first?
A. Add User1 to the DnsUpdateProxy group.
B. Configure the zone to be Active Directory-integrated
C. Enable the Advanced view from DNS Manager
D. Run the New Delegation Wizard
Answer: B
97. Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain contains a server named Server1 that runs Windows Server 2012.
Server1 is the enterprise root certification authority (CA) for contoso.com. You need to enable CA role separation on Server1.
Which tool should you use?
A. The Certutil command
B. The Authorization Manager console
C. The Certsrv command
D. The Certificates snap-in
Answer: A
Q73. Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain contains more than 100 Group Policy objects (GPOs). Currently, there are no enforced GPOs.
You need to prevent all of the GPOs at the site level and at the domain level from being Applied to users and computers in an organizational unit (OU) named OU1.
You want to achieve this goal by using the minimum amount of administrative effort.
What should you use?
A. Dcgpofix
B. Get-GPOReport
C. Gpfixup
D. Gpresult
E. Gptedit.msc
F. Import-GPO
G. Restore-GPO
H. Set-GPInheritance
I. Set-GPLink
J. Set-GPPermission
K. Gpupdate
L. Add-ADGroupMember
Answer: H
Explanation:
http://technet.microsoft.com/en-us/library/ee461032.aspx
Q74. You have a server named Data1 that runs a Server Core Installation of Windows Server 2012 R2 Standard.
You need to configure Data1 to run a Server Core Installation of Windows Server 2012 R2 Datacenter. You want to achieve this goal by using the minimum amount of administrative effort.
What should you perform?
A. An online servicing by using Dism
B. An offline servicing by using Dism
C. An upgrade installation of Windows Server 2012 R2
D. A clean installation of Windows Server 2012 R2
Answer: A
Explanation:
A. Not least effort
B. Not least effort
C. dism /online /set-edition
D. offline would be less ideal and more workex: DISM /online /Set-Edition:ServerEnterprise / ProductKey:489J6-VHDMP-X63PK-3K798-CPX3YWindows Server 2008 R2/2012 contains a command-line utility called DISM (Deployment Image Servicing andManagement tool). This tool has many features, but one of those features is the ability to upgrade the edition ofWindows in use. Note that this process is for upgrades only and is irreversible. You cannot set a Windowsimage to a lower edition. The lowest edition will not appear when you run the /Get-TargetEditions option. If the server is running an evaluation version of Windows Server 2012 R2 Standard or Windows Server 2012 R2Datacenter, you can convert it to a retail version as follows: If the server is a domain controller, you cannot convert it to a retail version. In this case, install an additionaldomain controller on a server that runs a retail version and remove AD DS from the domain controller thatruns on the evaluation version. From an elevated command prompt, determine the current edition name with the command DISM /online /Get-CurrentEdition. Make note of the edition ID, an abbreviated form of the edition name. Then run DISM /online /Set-Edition:<edition ID> /ProductKey:XXXXXXXXXX-XXXXX-XXXXXXXXXX /AcceptEula,providing the edition ID and a retail product key. The server will restart twice. http://technet.microsoft.com/en-us/library/jj574204.aspx http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd744380%28v=ws.10%29.aspx http://blogs.technet.com/b/server_core/archive/2009/10/14/upgrading- windows-server2008-r2- without-media.aspx http://communities.vmware.com/people/vmroyale/blog/2012/05/30/howto-
upgradingwindows- edition-with-dism
Q75. Your network contains an Active Directory forest named contoso.com. The forest contains two sites named Main and Branch. The Main site contains 400 desktop computers and the Branch site contains 150 desktop computers. All of the desktop computers run Windows 8.
In Main, the network contains a member server named Server1 that runs Windows Server 2012.
You install the Windows Server Update Services server role on Server1.
You need to ensure that Windows updates obtained from Windows Server Update Services (WSUS) are the same for the computers in each site.
You want to achieve this goal by using the minimum amount of administrative effort.
What should you do?
A. From the Update Services console, create computer groups
B. From the Update Services console, configure the Computers options
C. From the Group Policy Management console, configure the Windows Update settings
D. From the Group Policy Management console, configure the Windows Anytime Upgrade settings
E. From the Update Services console, configure the Synchronization Schedule options
Answer: C
Refresh 70-417 test engine:
Q76. OTSPOT
Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain contains a server named Server1 that runs Windows Server 2012 R2. Server1 has the Active Directory Federation Services (AD FS) server role installed.
Adatum.com is a partner organization.
You are helping the administrator of adatum.com set up a federated trust between adatum.com and contoso.com. The administrator of adatum.com asks you to provide a file containing the federation metadata of contoso.com.
You need to identify the location of the federation metadata file. Which node in the AD FS console should you select?
To answer, select the appropriate node in the answer area.
Answer:
Q77. You have 3 servers that runs Windows Server 2012 R2. The server contains the disks configured as shown in the following table.
You need to create a volume that can store up to 3 TB of user files.
The solution must ensure that the user files are available if one of the disks in the volume fails.
What should you create?
A. A storage pool on Disk 2 and Disk 3
B. A mirrored volume on Disk 2 and Disk 3
C. A storage pool on Disk 1 and Disk 3
D. A mirrored volume on Disk l and Disk 4
E. Raid 5 Volume out of Disks 1, 2 and 3
Answer: B
Explanation:
A. Storage pool can't use Dynamic disk
B. Mirrored volume will be > 3Tb
C. Storage pool can't use Dynamic disk
D. is impossible, we need 3Tb of disk space
E. Raid5 need to be on dynamic disk
Q78. You are a network administrator of an Active Directory domain named contoso.com.
You have a server named Server1 that runs Windows Server 2012 R2. Server1 has the
DHCP Server server role and the Network Policy Server role service installed.
You enable Network Access Protection (NAP) on all of the DHCP scopes on Server1.
You need to create a DHCP policy that will apply to all of the NAP non-compliant DHCP
clients.
Which criteria should you specify when you create the DHCP policy?
A. The user class
B. The vendor class
C. The client identifier
D. The relay agent information
Answer: A
Q79. Dynamic memory is a great feature that allows you to manage the amount of memory that Hyper-V virtual machines consume.
How would you identify the memory a virtual machine consumes when Dynamic Memory is not enabled?
A. View the amount of RAM listed under Startup in the Memory page of the virtual machine
B. View the amount of RAM listed under Static in the Memory page of the virtual machine
C. None of these
D. View the amount of RAM listed under Maximum in the Memory page of the virtual machine
Answer: A
Explanation:
When dynamic memory is not enabled, the virtual machine is given a static amount of
RAM. This value is located under the Startup section of the Memory page of the virtual
machine settings.
Notice in my screenshot it's enabled:
Q80. Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain
contains a server named Server1. Server1 runs Windows Server 2012.
You create a group Managed Service Account named gservice1.
You need to configure a service named Service1 to run as the gservice1 account.
How should you configure Service1?
A. From a command prompt, run sc.exe and specify the config parameter.
B. From a command prompt, run sc.exe and specify the sdset parameter.
C. From the Services console, configure the General settings.
D. From Windows PowerShell, run Set-Service and specify the -PassThrough parameter.
Answer: A
Explanation: To specify a binary path for the NEWSERVICE service, type: sc config NewService binpath= "ntsd -d c:\windows\system32\NewServ.exe" Reference: Sc config https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc990290.aspx
http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc738230(v=ws.10).aspx