Cause all that matters here is passing the iSQI CTAL-TM_001 exam. Cause all that you need is a high score of CTAL-TM_001 ISTQB Certified Tester Advanced Level - Test Manager (CTAL-TM_001) exam. The only one thing you need to do is downloading Ucertify CTAL-TM_001 exam study guides now. We will not let you down with our money-back guarantee.
Q18. What is the main reason why reviews are especially beneficial in the above-mentioned scenario? 2 credits
A. They ensure a common understanding of the product.
B. They find defects early.
C. They enhance project communication.
D. They can be performed without exercising the code.
Answer: D
Q19. Which of the following is a characteristic of good testing in any life cycle model? 1 credit
A. Analysis and design of tests begins as soon as development is completed.
B. Some, but not all, development activities have corresponding test activities.
C. Each test level has test objectives specific to that level.
D. All document reviews involve the development team.
Answer: C
Q20. Which of the following would you expect to see in the master test plan? 1 credit
A. A description of how the test cases are cross-referenced to requirements in the test management tool.
B. A detailed identification of the resources that will carry out structural testing in the first iteration.
C. The test approach that will be applied at system integration testing.
D. A list of the names of the testers who will carry out the performance testing for the final iteration.
Answer: C
Q21. Based on the information given in the scenario, identify how the team could be improved most effectively? 2 credits
A. By providing training in the payroll domain
B. By providing a workshop on test design techniques
C. By providing specific training on the systems being tested
D. By providing training on reviewing requirements
Answer: B
Q22. Consider the typical objectives of testing. Which of the following metrics can be used to measure the effectiveness of the testing process in achieving one of those objectives? 1 credit
A. Average number of days between defect discovery and resolution
B. Percentage of requirements covered
C. Lines of code written per developer per day
D. Percentage of test effort spent on regression testing
Answer: B
Q23. Explain how the above mentioned report may differ from a report that you produce for the project manager, who is a test specialist Select TWO items from the following options that can be used to report to the project manager and would not be included in a report to senior management. 1 credit
A. Show details on effort spent
B. List of all outstanding defects with their priority and severity
C. Give product risk status
D. Show trend analysis
E. State recommendations for release
Answer: AB
Q24. The introduction of reviews and inspections has often failed as a process improvement action. Identify the THREE most important measures that should be taken to reduce the risk that this test process improvement will fail. 2 Credits (for 2 out of 3 correct 1 credit)
A. Process ownership and experienced moderators who drive the inspection process.
B. Management support
C. Training of those involved
D. The availability of stands and processes
E. Usage of a more traditional software development lifecycle
F. Alignment with software process improvement
G. Using a reference model, e.g. TMMi
Answer: ABC
Q25. Which of the following is a project risk mitigation step you might take as test manager? 1 credit
A. Testing for performance problems
B. Hiring a contractor after a test analyst leaves the company
C. Arranging a back-up test environment in case the existing one fails during testing
D. Performing a project retrospective meeting using the test results after each increment
Answer: C
Topic 5, Scenario 5, V2 "Human Resource System"
For the first increment of the new enterprise HR product you have performed a product risk analysis using the FMEA method. Five risk items have been identified and the likelihood and impact have been scored using scoring tables. This has resulted in the following scores:
25. You have been asked to write a testing strategy for the company. Which statement best explains how risk can be addressed within the testing strategy? 1 credit
A. A test strategy should address identified generic product risks and present a process for mitigating those risks in line with the testing policy.
B. A test strategy identifies the specific product for a project risk and defines the approach for the test project.
C. A test strategy is derived from the test policy and describes the way risk assessments are performed in projects.
D. A test strategy is the result of a project risk analysis and defines the approach and resources for testing.
Answer: A
Q26. What is the Risk Priority Number for risk item number 2? 2 credits
A. 16
B. 2
C. 1
D. 63
Answer: D
Q27. Which of the following would be the most significant input to estimating the time to carry out the specified testing tasks? 3 credits
A. The skills and experience of developers to correct the failures.
B. The standards used for the requirements specification.
C. The metrics recorded from testing the capture-replay tool.
D. The number of testers in the company and their grade.
Answer: C
Q28. Which of the following is least likely to be used as a technique to identify project and product risks? 1 credit
A. Brainstorming
B. Inspections
C. Expert interviews
D. Independent assessments
Answer: B
Q29. The introduction of reviews and inspections has often failed as a process improvement action. Identify the THREE most important measures that should be taken to reduce the risk that this test process improvement will fail. 2 Credits (for 2 out of 3 correct 1 credit)
A. Process ownership and experienced moderators who drive the inspection process.
B. Management support
C. Training of those involved
D. The availability of stands and processes
E. Usage of a more traditional software development lifecycle
F. Alignment with software process improvement
G. Using a reference model, e.g. TMMi
Answer: ABC
Q30. Which of the following team roles would be most appropriate to enhance the team and why? 2 credits
A. A person with the ability to complete tasks
B. A quality assurance officer
C. A person with in-depth technical skills
D. A person who brings new ideas to the team
Answer: D
Q31. Which of the following is least likely to be used as a technique to identify project and product risks? 1 credit
A. Brainstorming
B. Inspections
C. Expert interviews
D. Independent assessments
Answer: B
Q32. Which of the following team roles would be most appropriate to enhance the team and why? 2 credits
A. A person with the ability to complete tasks
B. A quality assurance officer
C. A person with in-depth technical skills
D. A person who brings new ideas to the team
Answer: D
Q33. Which of the following is least likely to be used as a technique to identify project and product risks? 1 credit
A. Brainstorming
B. Inspections
C. Expert interviews
D. Independent assessments
Answer: B
Q34. You are about to release a test progress report to a senior manager, who is not a test specialist. Which of the following topics should NOT be included in the test progress report? 1 credit
A. Product risks which have been mitigated and those which are outstanding.
B. Recommendations for taking controlling actions
C. Status compared against the started exit criteria
D. Detailed overview of the risk-based test approach being used to ensure the exit criteria to be achieved
Answer: D