Once profitable completion of Fortinet NSE4 exam, applicants will receive NSE4 accreditation from Fortinet in Several to eight 2 or 3 weeks from your result published day. Successful NSE4 professional applicants will perform a number of responsibilities which are needed for Fortinet products and services. There are various features a part of Fortinet exams which include application constructing, working with ommissions, protection in addition to webpages structures and many others. Thus, passing Fortinet NSE4 exams is going to conserve the applicants to reach great elevation on their career.

2021 Sep NSE4 torrent

Q1. - (Topic 2) 

Regarding the header and body sections in raw log messages, which statement is correct? 

A. The header and body section layouts change depending on the log type. 

B. The header section layout is always the same regardless of the log type. The body section layout changes depending on the log type. 

C. Some log types include multiple body sections. 

D. Some log types do not include a body section. 

Answer: B 


Q2. - (Topic 11) 

Examine the exhibit below; then answer the question following it. 


In this scenario, the FortiGate unit in Ottawa has the following routing table: 

S* 0.0.0.0/0 [10/0] via 172.20.170.254, port2 

C 172.20.167.0/24 is directly connected, port1 

C 172.20.170.0/24 is directly connected, port2 

Sniffer tests show that packets sent from the source IP address 172.20.168.2 to the destination IP address 172.20.169.2 are being dropped by the FortiGate located in Ottawa. Which of the following correctly describes the cause for the dropped packets? 

A. The forward policy check. 

B. The reverse path forwarding check. 

C. The subnet 172.20.169.0/24 is NOT in the Ottawa FortiGate’s routing table. 

D. The destination workstation 172.20.169.2 does NOT have the subnet 172.20.168.0/24 in its routing table. 

Answer: B 


Q3. - (Topic 22) 

Two FortiGate units with NP6 processors form an active-active cluster. The cluster is doing security profile (UTM) inspection over all the user traffic. What statements are true regarding the sessions that the master unit is offloading to the slave unit for inspection? (Choose two.) 

A. They are accelerated by hardware in the master unit. 

B. They are not accelerated by hardware in the master unit. 

C. They are accelerated by hardware in the slave unit. 

D. They are not accelerated by hardware in the slave unit. 

Answer: A,D 


Q4. - (Topic 11) 

When does a FortiGate load-share traffic between two static routes to the same destination subnet? 

A. When they have the same cost and distance. 

B. When they have the same distance and the same weight. 

C. When they have the same distance and different priority. 

D. When they have the same distance and same priority. 

Answer: D 


Q5. - (Topic 4) 

When firewall policy authentication is enabled, which protocols can trigger an authentication challenge? (Choose two.) 

A. SMTP 

B. POP3 

C. HTTP 

D. FTP 

Answer: C,D 


NSE4 download

Down to date NSE4 study guide:

Q6. - (Topic 12) 

Which statements are correct regarding virtual domains (VDOMs)? (Choose two.) 

A. VDOMs divide a single FortiGate unit into two or more virtual units that each have dedicated memory and CPUs. 

B. A management VDOM handles SNMP, logging, alert email, and FDN-based updates. 

C. VDOMs share firmware versions, as well as antivirus and IPS databases. 

D. Different time zones can be configured in each VDOM. 

Answer: B,C 


Q7. - (Topic 20) 

In which process states is it impossible to interrupt/kill a process? (Choose two.) 

A. S – Sleep 

B. R – Running 

C. D – Uninterruptable Sleep 

D. Z – Zombie 

Answer: C,D 


Q8. - (Topic 14) 

In HA, the option Reserve Management Port for Cluster Member is selected as shown in the exhibit below. 


Which statements are correct regarding this setting? (Choose two.) 

A. Interface settings on port7 will not be synchronized with other cluster members. 

B. The IP address assigned to this interface must not overlap with the IP address subnet assigned to another interface. 

C. When connecting to port7 you always connect to the master device. 

D. A gateway address may be configured for port7. 

Answer: A,D 


Q9. - (Topic 22) 

Which is one of the conditions that must be met for offloading the encryption and decryption of IPsec traffic to an NP6 processor? 

A. No protection profile can be applied over the IPsec traffic. 

B. Phase-2 anti-replay must be disabled. 

C. Both the phase 1 and phases 2 must use encryption algorithms supported by the NP6. 

D. IPsec traffic must not be inspected by any FortiGate session helper. 

Answer: C


Q10. - (Topic 5) 

Regarding the use of web-only mode SSL VPN, which statement is correct? 

A. It supports SSL version 3 only. 

B. It requires a Fortinet-supplied plug-in on the web client. 

C. It requires the user to have a web browser that supports 64-bit cipher length. 

D. The JAVA run-time environment must be installed on the client. 

Answer: C