It is more faster and easier to pass the CompTIA SY0-401 exam by using Approved CompTIA CompTIA Security+ Certification questuins and answers. Immediate access to the Rebirth SY0-401 Exam and find the same core area SY0-401 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.
2021 Mar SY0-401 exam question
Q401. Which of the following devices is BEST suited to protect an HTTP-based application that is susceptible to injection attacks?
A. Protocol filter
B. Load balancer
C. NIDS
D. Layer 7 firewall
Answer: D
Explanation:
An application-level gateway firewall filters traffic based on user access, group membership, the application or service used, or even the type of resources being transmitted. This type of firewall operates at the Application layer (Layer 7) of the OSI model.
Q402. Which of the following protocols allows for the LARGEST address space?
A. IPX
B. IPv4
C. IPv6
D. Appletalk
Answer: C
Explanation:
The main advantage of IPv6 over IPv4 is its larger address space. The length of an IPv6 address is 128 bits, compared with 32 bits in IPv4.
Q403. A system administrator is configuring UNIX accounts to authenticate against an external server. The configuration file asks for the following information DC=ServerName and DC=COM. Which of the following authentication services is being used?
A. RADIUS
B. SAML
C. TACACS+
D. LDAP
Answer: D
Explanation:
The Lightweight Directory Access Protocol is an open, vendor-neutral, industry standard application protocol for accessing and maintaining distributed directory information services over an Internet Protocol (IP) network. Directory services play an important role in developing intranet and Internet applications by allowing the sharing of information about users, systems, networks, services, and applications throughout the network. As examples, directory services may provide any organized set of records, often with a hierarchical structure, such as a corporate email directory. Similarly, a telephone directory is a list of subscribers with an address and a phone number.
An entry can look like this when represented in LDAP Data Interchange Format (LDIF) (LDAP itself is a binary protocol): dn: cn=John Doe,dc=example,dc=com cn: John Doe givenName: John sn: Doe telephoneNumber: +1 888 555 6789 telephoneNumber: +1 888 555 1232 mail: john@example.com manager: cn=Barbara Doe,dc=example,dc=com objectClass: inetOrgPerson objectClass: organizationalPerson objectClass: person objectClass: top "dn" is the distinguished name of the entry; it is neither an attribute nor a part of the entry. "cn=John Doe" is the entry's RDN (Relative Distinguished Name), and "dc=example,dc=com" is the DN of the parent entry, where "dc" denotes 'Domain Component'. The other lines show the attributes in the entry. Attribute names are typically mnemonic strings, like "cn" for common name, "dc" for domain component, "mail" for e-mail address, and "sn" for surname.
Q404. A security administrator has just finished creating a hot site for the company. This implementation relates to which of the following concepts?
A. Confidentiality
B. Availability
C. Succession planning
D. Integrity
Answer: B
Explanation:
Simply making sure that the data and systems are available for authorized users is what availability is all about. Data backups, redundant systems, and disaster recovery plans all support availability. And creating a hot site is about providing availability.
Q405. Results from a vulnerability analysis indicate that all enabled virtual terminals on a router can be accessed using the same password. The company’s network device security policy mandates that at least one virtual terminal have a different password than the other virtual terminals. Which of the following sets of commands would meet this requirement?
A. line vty 0 6 P@s5W0Rd password line vty 7 Qwer++!Y password
B. line console 0 password password line vty 0 4 password P@s5W0Rd
C. line vty 0 3 password Qwer++!Y line vty 4 password P@s5W0Rd
D. line vty 0 3 password Qwer++!Y line console 0 password P@s5W0Rd
Answer: C
Explanation:
The VTY lines are the Virtual Terminal lines of the router, used solely to control inbound Telnet connections. They are virtual, in the sense that they are a function of software - there is no hardware associated with them. Two numbers follow the keyword VTY because there is more than one VTY line for router access. The default number of lines is five on many Cisco routers. Here, I’m configuring one password for all terminal (VTY) lines. I can specify the actual terminal or VTY line numbers as a range. The syntax that you’ll see most often, vty 0 4, covers all five terminal access lines.
Update SY0-401 free practice exam:
Q406. RADIUS provides which of the following?
A. Authentication, Authorization, Availability
B. Authentication, Authorization, Auditing
C. Authentication, Accounting, Auditing
D. Authentication, Authorization, Accounting
Answer: D
Explanation:
The Remote Authentication Dial In User Service (RADIUS) networking protocol offers centralized Authentication, Authorization, and Accounting (AAA) management for users who make use of a network service. It is for this reason that A, B, and C: are incorrect.
References: http://en.wikipedia.org/wiki/RADIUS
Q407. After reviewing the firewall logs of her organization’s wireless APs, Ann discovers an unusually high amount of failed authentication attempts in a particular segment of the building. She remembers that a new business moved into the office space across the street. Which of the following would be the BEST option to begin addressing the issue?
A. Reduce the power level of the AP on the network segment
B. Implement MAC filtering on the AP of the affected segment
C. Perform a site survey to see what has changed on the segment
D. Change the WPA2 encryption key of the AP in the affected segment
Answer: A
Explanation:
Some access points include power level controls that allow you to reduce the amount of output provided if the signal is traveling too far.
Q408. Which of the following devices would be the MOST efficient way to filter external websites for staff on an internal network?
A. Protocol analyzer
B. Switch
C. Proxy
D. Router
Answer: C
Explanation:
Q409. The IT department noticed that there was a significant decrease in network performance during the afternoon hours. The IT department performed analysis of the network and discovered this was due to users accessing and downloading music and video streaming from social sites. The IT department notified corporate of their findings and a memo was sent to all employees addressing the misuse of company resources and requesting adherence to company policy. Which of the following policies is being enforced?
A. Acceptable use policy
B. Telecommuting policy
C. Data ownership policy
D. Non disclosure policy
Answer: A
Explanation:
Q410. Matt, the IT Manager, wants to create a new network available to virtual servers on the same hypervisor, and does not want this network to be routable to the firewall. How could this BEST be accomplished?
A. Create a VLAN without a default gateway.
B. Remove the network from the routing table.
C. Create a virtual switch.
D. Commission a stand-alone switch.
Answer: C
Explanation:
A Hyper-V Virtual Switch implements policy enforcement for security, isolation, and service levels.