It is impossible to pass CompTIA SY0-401 exam without any help in the short term. Come to Examcollection soon and find the most advanced, correct and guaranteed CompTIA SY0-401 practice questions. You will get a surprising result by our Rebirth CompTIA Security+ Certification practice guides.

2021 Apr SY0-401 rapidshare

Q281. Which of the following utilities can be used in Linux to view a list of users’ failed authentication attempts? 

A. badlog 

B. faillog 

C. wronglog 

D. killlog 

Answer:

Explanation: 

var/log/faillog - This Linux log fi le contains failed user logins. You’ll find this log useful when 

tracking attempts to crack into your system. 

/var/log/apport.log This log records application crashes. Sometimes these can reveal attempts to 

compromise the system or the presence of a virus or spyware. 


Q282. Which of the following techniques can be used to prevent the disclosure of system information resulting from arbitrary inputs when implemented properly? 

A. Fuzzing 

B. Patch management 

C. Error handling 

D. Strong passwords 

Answer:

Explanation: 

Exception handling is an aspect of secure coding. When errors occur, the system should revert back to a secure state. This must be coded into the system by the programmer, and should capture errors and exceptions so that they could be handled by the application. 


Q283. A network administrator is responsible for securing applications against external attacks. Every month, the underlying operating system is updated. There is no process in place for other software updates. 

Which of the following processes could MOST effectively mitigate these risks? 

A. Application hardening 

B. Application change management 

C. Application patch management 

D. Application firewall review 

Answer:

Explanation: 

The question states that operating system updates are applied but not other software updates. The ‘other software’ in this case would be applications. Software updates includes functionality updates and more importantly security updates. The process of applying software updates or ‘patches’ to applications is known as ‘application patch management’. Application patch management is an effective way of mitigating security risks associated with software applications. 


Q284. Which of the following is an authentication method that can be secured by using SSL? 

A. RADIUS 

B. LDAP 

C. TACACS+ 

D. Kerberos 

Answer:

Explanation: 

With secure LDAP (LDAPS), all LDAP communications are encrypted with SSL/TLS 


Q285. Which of the following devices is used for the transparent security inspection of network traffic by redirecting user packets prior to sending the packets to the intended destination? 

A. Proxies 

B. Load balancers 

C. Protocol analyzer 

D. VPN concentrator 

Answer:

Explanation: 


Avant-garde SY0-401 test:

Q286. During a security assessment, an administrator wishes to see which services are running on a remote server. Which of the following should the administrator use? 

A. Port scanner 

B. Network sniffer 

C. Protocol analyzer 

D. Process list 

Answer:

Explanation: 

Different services use different ports. When a service is enabled on a computer, a network port is opened for that service. For example, enabling the HTTP service on a web server will open port 80 on the server. By determining which ports are open on a remote server, we can determine which services are running on that server. A port scanner is a software application designed to probe a server or host for open ports. This is often used by administrators to verify security policies of their networks and by attackers to identify running services on a host with the view to compromise it. A port scan or portscan can be defined as a process that sends client requests to a range of server port addresses on a host, with the goal of finding an active port. While not a nefarious process in and of itself, it is one used by hackers to probe target machine services with the aim of exploiting a known vulnerability of that service. However the majority of uses of a port scan are not attacks and are simple probes to determine services available on a remote machine. 


Q287. Based on information leaked to industry websites, business management is concerned that unauthorized employees are accessing critical project information for a major, well-known new product. To identify any such users, the security administrator could: 

A. Set up a honeypot and place false project documentation on an unsecure share. 

B. Block access to the project documentation using a firewall. 

C. Increase antivirus coverage of the project servers. 

D. Apply security updates and harden the OS on all project servers. 

Answer:

Explanation: 

In this scenario, we would use a honeypot as a ‘trap’ to catch unauthorized employees who are accessing critical project information. A honeypot is a system whose purpose it is to be attacked. An administrator can watch and study 

the attack to research current attack methodologies. 

According to the Wepopedia.com, a Honeypot luring a hacker into a system has several main 

purposes: 

The administrator can watch the hacker exploit the vulnerabilities of the system, thereby learning 

where the system has weaknesses that need to be redesigned. 

The hacker can be caught and stopped while trying to obtain root access to the system. 

By studying the activities of hackers, designers can better create more secure systems that are 

potentially invulnerable to future hackers. 

There are two main types of honeypots: 

Production - A production honeypot is one used within an organization's environment to help 

mitigate risk. 

Research – A research honeypot add value to research in computer security by providing a 

platform to study the threat. 


Q288. Several users’ computers are no longer responding normally and sending out spam email to the users’ entire contact list. This is an example of which of the following? 

A. Trojan virus 

B. Botnet 

C. Worm outbreak 

D. Logic bomb 

Answer:

Explanation: 

A worm is similar to a virus but is typically less malicious. A virus will usually cause damage to the system or files whereas a worm will usually just spread itself either using the network or by sending emails. A computer worm is a standalone malware computer program that replicates itself in order to spread to other computers. Often, it uses a computer network to spread itself, relying on security failures on the target computer to access it. Unlike a computer virus, it does not need to attach itself to an existing program. Worms almost always cause at least some harm to the network, even if only by consuming bandwidth, whereas viruses almost always corrupt or modify files on a targeted computer. 


Q289. In order to prevent and detect fraud, which of the following should be implemented? 

A. Job rotation 

B. Risk analysis 

C. Incident management 

D. Employee evaluations 

Answer:

Explanation: 

A job rotation policy defines intervals at which employees must rotate through positions. Similar in purpose to mandatory vacations, it helps to ensure that the company does not become too dependent on one person and it does afford the company with the opportunity to place another person in that same job and in this way the company can potentially uncover any fraud perhaps committed by the incumbent. 


Q290. The server administrator has noticed that most servers have a lot of free disk space and low memory utilization. Which of the following statements will be correct if the server administrator migrates to a virtual server environment? 

A. The administrator will need to deploy load balancing and clustering. 

B. The administrator may spend more on licensing but less on hardware and equipment. 

C. The administrator will not be able to add a test virtual environment in the data center. 

D. Servers will encounter latency and lowered throughput issues. 

Answer:

Explanation: