Exambible offers free demo for 312-50 exam. "Ethical Hacking and Countermeasures (CEHv6)", also known as 312-50 exam, is a EC-Council Certification. This set of posts, Passing the EC-Council 312-50 exam, will help you answer those questions. The 312-50 Questions & Answers covers all the knowledge points of the real exam. 100% real EC-Council 312-50 exams and revised by experts!
Q316. Jake works as a system administrator at Acme Corp. Jason, an accountant of the firm befriends him at the canteen and tags along with him on the pretext of appraising him about potential tax benefits. Jason waits for Jake to swipe his access card and follows him through the open door into the secure systems area. How would you describe Jason's behavior within a security context?
A. Trailing
B. Tailgating
C. Swipe Gating
D. Smooth Talking
Answer: B
Explanation: Tailgating, in which an unauthorized person follows someone with a pass into an office, is a very simple social engineering attack. The intruder opens the door, which the authorized user walks through, and then engages them in conversation about the weather or weekend sport while they walk past the reception area together.
Q317. A program that defends against a port scanner will attempt to:
A. Sends back bogus data to the port scanner
B. Log a violation and recommend use of security-auditing tools
C. Limit access by the scanning system to publicly available ports only
D. Update a firewall rule in real time to prevent the port scan from being completed
Answer: D
Q318. Which of the following nmap command in Linux procedures the above output?
A. sudo nmap –sP 192.168.0.1/24
B. root nmap –sA 192.168.0.1/24
C. run nmap –TX 192.168.0.1/24
D. launch nmap –PP 192.168.0.1/24
Answer: A
Explanation: This is an output from a ping scan. The option –sP will give you a ping scan of the 192.168.0.1/24 network.
Topic 4, Enumeration
129. Sandra has been actively scanning the client network on which she is doing a vulnerability assessment test. While conducting a port scan she notices open ports in the range of 135 to 139. What protocol is most likely to be listening on those ports?
A. Finger
B. FTP
C. Samba
D. SMB
Answer: D
Explanation: The SMB (Server Message Block) protocol is used among other things for file sharing in Windows NT / 2000. In Windows NT it ran on top of NBT (NetBIOS over TCP/IP), which used the famous ports 137, 138 (UDP) and 139 (TCP). In Windows 2000, Microsoft added the possibility to run SMB directly over TCP/IP, without the extra layer of NBT. For this they use TCP port 445.
Q319. Blake is in charge of securing all 20 of his company’s servers. He has enabled hardware and software firewalls, hardened the operating systems and disabled all unnecessary service on all the servers. Unfortunately, there is proprietary AS400 emulation software that must run on one of the servers that requires the telnet service to function properly. Blake is especially concerned about his since telnet can be a very large security risk in an organization. Blake is concerned about how his particular server might look to an outside attacker so he decides to perform some footprinting scanning and penetration tests on the server. Blake telents into the server and types the following command:
HEAD/HTTP/1.0
After pressing enter twice, Blake gets the following results:
What has the Blake just accomplished?
A. Grabbed the banner
B. Downloaded a file to his local computer
C. Submitted a remote command to crash the server
D. Poisoned the local DNS cache of the server
Answer: A
Q320. While doing fast scan using –F option, which file is used to list the range of ports to scan by nmap?
A. services
B. nmap-services
C. protocols
D. ports
Answer: B
Explanation: Nmap uses the nmap-services file to provide additional port detail for almost every scanning method. Every time a port is referenced, it's compared to an available description in this support file. If the nmap-services file isn't available, nmap reverts to the /etc/services file applicable for the current operating system.
Q321. Samantha was hired to perform an internal security test of company. She quickly realized that all networks are making use of switches instead of traditional hubs. This greatly limits her ability to gather information through network sniffing.
Which of the following techniques can she use to gather information from the switched network or to disable some of the traffic isolation features of the switch? (Choose two)
A. Ethernet Zapping
B. MAC Flooding
C. Sniffing in promiscuous mode
D. ARP Spoofing
Answer: BD
Explanation: In a typical MAC flooding attack, a switch is flooded with packets, each containing different source MAC addresses. The intention is to consume the limited memory set aside in the switch to store the MAC address-to-physical port translation table.The result of this attack causes the switch to enter a state called failopen mode, in which all incoming packets are broadcast out on all ports (as with a hub), instead of just down the correct port as per normal operation. The principle of ARP spoofing is to send fake, or 'spoofed', ARP messages to an Ethernet LAN. These frames contain false MAC addresses, confusing network devices, such as network switches. As a result frames intended for one machine can be mistakenly sent to another (allowing the packets to be sniffed) or an unreachable host (a denial of service attack).
Q322. Which type of password cracking technique works like dictionary attack but adds some numbers and symbols to the words from the dictionary and tries to crack the password?
A. Dictionary attack
B. Brute forcing attack
C. Hybrid attack
D. Syllable attack
E. Rule-based attack
Answer: C
Q323. When Jason moves a file via NFS over the company's network, you want to grab a copy of it by sniffing. Which of the following tool accomplishes this?
A. macof
B. webspy
C. filesnarf
D. nfscopy
Answer: C
Explanation: Filesnarf - sniff files from NFS traffic
OPTIONS
-i interface
Specify the interface to listen on.
-v "Versus" mode. Invert the sense of matching, to
select non-matching files.
pattern
Specify regular expression for filename matching.
expression
Specify a tcpdump(8) filter expression to select
traffic to sniff.
SEE ALSO
Dsniff, nfsd
Q324. What is War Dialing?
A. War dialing involves the use of a program in conjunction with a modem to penetrate the modem/PBX-based systems
B. War dialing is a vulnerability scanning technique that penetrates Firewalls
C. It is a social engineering technique that uses Phone calls to trick victims
D. Involves IDS Scanning Fragments to bypass Internet filters and stateful Firewalls
Answer: A
Q325. Which of the following tools can be used to perform a zone transfer?
A. NSLookup
B. Finger
C. Dig
D. Sam Spade
E. Host
F. Netcat
G. Neotrace
Answer: ACDE
Explanation: There are a number of tools that can be used to perform a zone transfer. Some of these include: NSLookup, Host, Dig, and Sam Spade.
Q326. Data is sent over the network as clear text (unencrypted) when Basic Authentication is configured on Web Servers.
A. True
B. False
Answer: A
Explanation: Using HTTP basic authentication will result in your password being sent over the internet as clear text. Don't use this technique unless you understand what the ramifications of this are.
Q327. Bob is a very security conscious computer user. He plans to test a site that is known to have malicious applets, code, and more. Bob always make use of a basic Web Browser to perform such testing.
Which of the following web browser can adequately fill this purpose?
A. Internet Explorer
B. Mozila
C. Lynx
D. Tiger
Answer: C
Explanation: Lynx is a program used to browse the World Wide Web, which works on simple text terminals, rather than requiring a graphical computer display terminal.
Q328. While investigating a claim of a user downloading illegal material, the investigator goes through the files on the suspect’s workstation. He comes across a file that is called ‘file.txt’ but when he opens it, he find the following:
What does this file contain?
A. A picture that has been renamed with a .txt extension.
B. An encrypted file.
C. A uuencoded file.
D. A buffer overflow.
Answer: D
Explanation: This is a buffer overflow exploit with its “payload” in hexadecimal format.
Q329. You want to use netcat to generate huge amount of useless network data continuously for various performance testing between 2 hosts.
Which of the following commands accomplish this?
A. Machine A #yes AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA | nc –v –v –l –p 2222 > /dev/null Machine B #yes BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB | nc machinea 2222 > /dev/null
B. Machine A cat somefile | nc –v –v –l –p 2222 Machine B cat somefile | nc othermachine 2222 C. Machine A nc –l –p 1234 | uncompress –c | tar xvfp Machine B tar cfp - /some/dir | compress –c | nc –w 3 machinea 1234
D. Machine A while true : do nc –v –l –s –p 6000 machineb 2 Machine B while true ; do nc –v –l –s –p 6000 machinea 2 done
Answer: A
Explanation: Machine A is setting up a listener on port 2222 using the nc command and then having the letter A sent an infinite amount of times, when yes is used to send data yes NEVER stops until it recieves a break signal from the terminal (Control+C), on the client end (machine B), nc is being used as a client to connect to machine A, sending the letter B and infinite amount of times, while both clients have established a TCP connection each client is infinitely sending data to each other, this process will run FOREVER until it has been stopped by an administrator or the attacker.
Q330. Ron has configured his network to provide strong perimeter security. As part of his network architecture, he has included a host that is fully exposed to attack. The system is on the public side of the demilitarized zone, unprotected by a firewall or filtering router. What would you call such a host?
A. Honeypot
B. DMZ host
C. DWZ host
D. Bastion Host
Answer: D
Explanation: A bastion host is a gateway between an inside network and an outside network. Used as a security measure, the bastion host is designed to defend against attacks aimed at the inside network. Depending on a network's complexity and configuration, a single bastion host may stand guard by itself, or be part of a larger security system with different layers of protection.