Practical of ccie 400 101 dumps free download materials and interactive bootcamp for Cisco certification for IT learners, Real Success Guaranteed with Updated 400 101 pdf pdf dumps vce Materials. 100% PASS CCIE Routing and Switching (v5.0) exam Today!
Q281. DRAG DROP
Drag each spanning-tree feature on the left to the matching statement on the right.
Answer:
Q282. A service provider is deploying L2VPN LAN services in its MPLS cloud. Which statement is true regarding LDP signaling and autodiscovery?
A. LDP signaling requires that each PE is identified, and that an LDP session is active with its P neighbor for autodiscovery to take place.
B. LDP signaling requires that each P is identified, and that a targeted LDP session is active for autodiscovery to take place.
C. LDP signaling requires that each PE is identified, and that a targeted LDP session with a BGP route reflector is active for autodiscovery to take place.
D. LDP signaling requires that each PE is identified, and that a targeted LDP session is active for autodiscovery to take place.
Answer: D
Explanation:
LDP signaling requires that each PE is identified and a targeted LDP session is active for autodiscovery to take place. Although the configuration can be automated using NMS/OSS the overall scalability of the solution is poor as a PE must be associated with all other PEs for LDP discovery to work, which can lead to a large number of targeted LDP sessions (n2), which may be largely unused as not all VPLS will be associated with every PE. The security attributes of LDP are reasonably good, although additional configuration is required to prevent unauthorized sessions being set up. Although LDP can signal additional attributes, it requires additional configuration either from an NMS/OSS or static configuration.
Reference: http://www.cisco.com/en/US/products/hw/routers/ps368/products_white_paper09186a0080 1f6084.shtml
Q283. Which two conditions must be met by default to implement the BGP multipath feature? (Choose two.)
A. The next-hop routers must be the same.
B. Route reflectors must be enabled.
C. All attributes must have the same values.
D. MPLS must be enabled.
E. The next-hop routers must be different.
Answer: C,E
Q284. DRAG DROP
Drag each statement about EtherChannel protocols on the left to the matching EtherChannel protocol on the right.
Answer:
Q285. Which attribute is not part of the BGP extended community when a PE creates a VPN-IPv4 route while running OSPF between PE-CE?
A. OSPF domain identifier
B. OSPF route type
C. OSPF router ID
D. MED
E. OSPF network type
Answer: E
Explanation:
By process of elimination, from RFC 4577:
For every address prefix that was installed in the VRF by one of its associated OSPF instances, the PE must create a VPN-IPv4 route in BGP. Each such route will have some of the following Extended Communities attributes:
– The OSPF Domain Identifier Extended Communities attribute. If the OSPF instance that installed the route has a non-NULL primary Domain Identifier, this MUST be present; if that OSPF instance has only a NULL Domain Identifier, it MAY be omitted.
– OSPF Route Type Extended Communities Attribute. This attribute MUST be present. It is encoded with a two-byte type field, and its type is 0306.
– OSPF Router ID Extended Communities Attribute. This OPTIONAL attribute specifies the OSPF Router ID of the system that is identified in the BGP Next Hop attribute. More precisely, it specifies the OSPF Router Id of the PE in the OSPF instance that installed the route into the VRF from which this route was exported.
– MED (Multi_EXIT_DISC attribute). By default, this SHOULD be set to the value of the OSPF distance associated with the route, plus 1.
Reference: https://tools.ietf.org/html/rfc4577
Q286. A configuration includes the line ip nbar port-map SSH tcp 22 23 443 8080. Which option describes the effect of this configuration line?
A. It configures NBAR to search for SSH using ports 22, 23, 443, and 8080.
B. It configures NBAR to allow SSH connections only on ports 22, 23, 443, and 8080.
C. It enables NBAR to inspect for SSH connections.
D. It creates a custom NBAR port-map named SSH and associates TCP ports 22, 23, 443, and 8080 to itself.
Answer: A
Explanation:
The ip nbar-port-map command configures NBAR to search for a protocol or protocol name using a port number other than the well-known port.
Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_2/qos/command/reference/fqos_r/qrfcmd10.pd f
Q287. Which three improvements does Cisco IOS XE Software offer over traditional IOS Software? (Choose three.)
A. It can run applications as separate processes on multicore CPUs.
B. It supports drivers for data plane ASICs outside of the operating system.
C. It allows platform-dependent code to be compiled into a single image.
D. It supports multiple IOS instances simultaneously, sharing resources and internal infrastructure for scalability.
E. It allows platform-independent code to be abstracted into a single microkernel for portability across platforms.
F. It uses a QNX Neutrino-based environment underneath the IOS Software.
Answer: A,B,C
Q288. Which technology can be used to prevent flooding of IPv6 multicast traffic on a switch?
A. IGMP snooping
B. IGMP filtering
C. MLD snooping
D. MLD filtering
Answer: C
Explanation:
MLD snooping allows the switch to examine MLD packets and make forwarding decisions based on their content. You can configure the switch to use MLD snooping in subnets that receive MLD queries from either MLD or the MLD snooping querier. MLD snooping constrains IPv6 multicast traffic at Layer 2 by configuring Layer 2 LAN ports dynamically to forward IPv6 multicast traffic only to those ports that want to receive it.
Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/catalyst6500/ios/12-2SX/configuration/guide/book/snoopmld.html
Q289. Refer to the exhibit.
IPv6 SLAAC clients that are connected to the router are unable to acquire IPv6 addresses. What is the reason for this issue?
A. Router advertisements are not sent by the router.
B. Duplicate address detection is disabled but is required on multiaccess networks.
C. The interface is configured to support DHCPv6 clients only.
D. The configured interface MTU is too low for IPv6 to be operational.
Answer: A
Q290. Which two options are signaling protocols that are used in MPLS? (Choose two.)
A. LDP
B. RSVP
C. BFD
D. LISP
E. CLNS
F. CDP
Answer: A,B
Explanation:
* Signaling is the means by which LSRs all along the path know that they are a part of a given LSP. It is a signaling function by which the LSR knows that the internal transit path for the LSP depicted goes from Interface 2 to Interface 4.
* Label distribution is the means by which an LSR tells an upstream LSR what label value to use for a particular LSP.
There are four protocols that can perform the label distribution function:
* Label Distribution Protocol (LDP)
* Resource Reservation Protocol with Traffic Engineering Extensions (RSVP-TE)
* Constraint-Based Routed LDP (CR-LDP)
* Multiprotocol BGP
LDP and RSVP-TE are the two most commonly used label distribution protocols
Reference: http://www.networkworld.com/article/2237487/cisco-subnet/understanding-mpls-label-distribution.html