Cause all that matters here is passing the CompTIA CAS-001 exam. Cause all that you need is a high score of CAS-001 CompTIA Advanced Security Practitioner exam. The only one thing you need to do is downloading Pass4sure CAS-001 exam study guides now. We will not let you down with our money-back guarantee.

2021 Aug CAS-001 exam guide

Q81. - (Topic 1) 

A company contracts with a third party to develop a new web application to process credit cards. Which of the following assessments will give the company the GREATEST level of assurance for the web application? 

A. Social Engineering 

B. Penetration Test 

C. Vulnerability Assessment 

D. Code Review 

Answer: D 


Q82. - (Topic 4) 

A security administrator is shown the following log excerpt from a Unix system: 

2013 Oct 10 07:14:57 web14 sshd[1632]: Failed password for root from 198.51.100.23 port 37914 ssh2 

2013 Oct 10 07:14:57 web14 sshd[1635]: Failed password for root from 198.51.100.23 port 37915 ssh2 

2013 Oct 10 07:14:58 web14 sshd[1638]: Failed password for root from 198.51.100.23 port 37916 ssh2 

2013 Oct 10 07:15:59 web14 sshd[1640]: Failed password for root from 198.51.100.23 port 37918 ssh2 

2013 Oct 10 07:16:00 web14 sshd[1641]: Failed password for root from 198.51.100.23 port 37920 ssh2 

2013 Oct 10 07:16:00 web14 sshd[1642]: Successful login for root from 198.51.100.23 port 37924 ssh2 

Which of the following is the MOST likely explanation of what is occurring and the BEST immediate response? (Select TWO). 

A. An authorized administrator has logged into the root account remotely. 

B. The administrator should disable remote root logins. 

C. Isolate the system immediately and begin forensic analysis on the host. 

D. A remote attacker has compromised the root account using a buffer overflow in sshd. 

E. A remote attacker has guessed the root password using a dictionary attack. 

F. Use iptables to immediately DROP connections from the IP 198.51.100.23. 

G. A remote attacker has compromised the private key of the root account. 

H. Change the root password immediately to a password not found in a dictionary. 

Answer: C,E 


Q83. - (Topic 3) 

A financial institution wants to reduce the costs associated with managing and troubleshooting employees’ desktops and applications, while keeping employees from copying data onto external storage. The Chief Information Officer (CIO) has asked the security team to evaluate four solutions submitted by the change management group. Which of the following BEST accomplishes this task? 

A. Implement desktop virtualization and encrypt all sensitive data at rest and in transit. 

B. Implement server virtualization and move the application from the desktop to the server. 

C. Implement VDI and disable hardware and storage mapping from the thin client. 

D. Move the critical applications to a private cloud and disable VPN and tunneling. 

Answer: C 


Q84. - (Topic 1) 

The Chief Executive Officer (CEO) of a corporation purchased the latest mobile device and wants to connect it to the internal network. The Chief Information Security Officer (CISO) was told to research and recommend how to secure this device. 

Which of the following should be implemented, keeping in mind that the CEO has stated that this access is required? 

A. Mitigate and Transfer 

B. Accept and Transfer 

C. Transfer and Avoid 

D. Avoid and Mitigate 

Answer: A 


Q85. - (Topic 2) 

A programming team is deploying a new PHP module to be run on a Solaris 10 server with trusted extensions. The server is configured with three zones, a management zone, a customer zone, and a backend zone. The security model is constructed so that only programs in the management zone can communicate data between the zones. After installation of the new PHP module, which handles on-line customer payments, it is not functioning correctly. Which of the following is the MOST likely cause of this problem? 

A. The PHP module is written to transfer data from the customer zone to the management zone, and then from the management zone to the backend zone. 

B. The iptables configuration is not configured correctly to permit zone to zone communications between the customer and backend zones. 

C. The PHP module was installed in the management zone, but is trying to call a routine in the customer zone to transfer data directly to a MySQL database in the backend zone. 

D. The ipfilters configuration is configured to disallow loopback traffic between the physical NICs associated with each zone. 

Answer: C 


CAS-001 exam fees

Improved CAS-001 question:

Q86. - (Topic 4) 

Company ABC’s SAN is nearing capacity, and will cause costly downtimes if servers run out disk space. Which of the following is a more cost effective alternative to buying a new SAN? 

A. Enable multipath to increase availability 

B. Enable deduplication on the storage pools 

C. Implement snapshots to reduce virtual disk size 

D. Implement replication to offsite datacenter 

Answer: B 


Q87. - (Topic 4) 

A security code reviewer has been engaged to manually review a legacy application. A number of systemic issues have been uncovered relating to buffer overflows and format string vulnerabilities. 

The reviewer has advised that future software projects utilize managed code platforms if at all possible. 

Which of the following languages would suit this recommendation? (Select TWO). 

A. C 

B. C# 

C. C++ 

D. Perl 

E. Java 

Answer: B,E 


Q88. - (Topic 2) 

To prevent a third party from identifying a specific user as having previously accessed a service provider through an SSO operation, SAML uses which of the following? 

A. Transient identifiers 

B. SOAP calls 

C. Discovery profiles 

D. Security bindings 

Answer: A 


Q89. - (Topic 3) 

If a technician must take an employee’s workstation into custody in response to an investigation, which of the following can BEST reduce the likelihood of related legal issues? 

A. A formal letter from the company’s president approving the seizure of the workstation. 

B. A formal training and awareness program on information security for all company managers. 

C. A screen displayed at log in that informs users of the employer’s rights to seize, search, and monitor company devices. 

D. A printout of an activity log, showing that the employee has been spending substantial time on non-work related websites. 

Answer: C 


Q90. - (Topic 5) 

A security administrator is investigating the compromise of a software distribution website. Forensic analysis shows that several popular files are infected with malicious code. However, comparing a hash of the infected files with the original, non-infected files which were restored from backup, shows that the hash is the same. Which of the following explains this? 

A. The infected files were using obfuscation techniques to evade detection by antivirus software. 

B. The infected files were specially crafted to exploit a collision in the hash function. 

C. The infected files were using heuristic techniques to evade detection by antivirus software. 

D. The infected files were specially crafted to exploit diffusion in the hash function. 

Answer: B