we provide Pinpoint Cisco 642-997 free practice test which are the best for clearing 642-997 test, and to get certified by Cisco Implementing Cisco Data Center Unified Fabric (DCUFI) v5.0. The 642-997 Questions & Answers covers all the knowledge points of the real 642-997 exam. Crack your Cisco 642-997 Exam with latest dumps, guaranteed!
Q1. On a Cisco Nexus 7000 Series router, which statement about HSRP and VRRP is true?
A. When VDCs are in use, only VRRP is supported.
B. HSRP and VRRP both use the same multicast IP address with different port numbers.
C. HSRP has shorter default hold and hello times.
D. The VRRP group IP address can be the same as the router-specific IP address.
Answer: D
Q2. Which two statements about implementing Cisco NPV and NPIV on a Cisco Nexus 5000 Series switch are true? (Choose two.)
A. STP must run inside the FP network.
B. All VLANs must be in the same mode, CE, or FP.
C. FP port can join the private and nonprivate VLANs.
D. Only F and M series modules can run FabricPath.
E. These require an enhanced Layer 2 license to run.
Answer: BE
Q3.
On a Cisco Nexus7000 switches what is true regarding Cisco FabrciPath requirements?
A. Ensure that you have installed the Enhanced Layer 2 license and that you have installed an F Series module
B. Ensure that you have installed the Enhanced Layer 2 license and that you have installed an M Series module
C. Ensure that you have installed the Enhanced Layer 3 license and that you have installed an M Series module
D. Ensure that you have installed the Scalable Feature License license and that you have installed an F Series module
Answer: A
Q4. DRAG DROP
Answer:
Q5.
FabricPath switch-id is 25 and load-balance is configured for L3/L4 and rotate amount is 14 byte. What information is true about FabricPath switch-id?
A. FabricPath topology requires manual configuration of switch-id which has a range from 1 to 4095
B. Every FabricPath must have a manually configured switch-id for it to form a FabricPath topology
C. FabricPath topology requires manual configuration of switch-id which has a range from 1 to 4099
D. You do not have to manually assign a switch ID unless you are running a virtual port channel plus (vPC*) because the system assigns a switch ID for you when you enable FabricPath
Answer: B
Q6. Which statement about enhanced zoning on Cisco Multilayer Director Switches are true?
A. It allows partial zone set changes to be distributed without having to activate a zone set.
B. Enhanced zoning is compatible with IVR.
C. Zone changes can scheduled with a CRON job.
D. More than one zone set can be active with enhanced zoning.
Answer: A
Q7. DRAG DROP
Answer:
Q8. How does an FCoE end node acquire its FCoE MAC address?
A. server-provided MAC address
B. Fibre Channel name server
C. fabric-provided MAC address
D. FIP proxy
Answer: C
Q9. Refer to the exhibit.
What is the consequence of configuring peer-gateway on the two vPC peers N7K-1 and N7K-2?
A. Nothing, this is the standard vPC configuration to make the feature work.
B. The downstream device detects only one of the vPC peers as its gateway.
C. The downstream device can use DMAC of N7K-1 on the link to N7K-2, and N7K-2 forwards the packet.
D. This configuration enables the downstream device to use DHCP to obtain its default gateway.
Answer: C
Q10.
Ethernet interface 1/5 on Cisco Nexus 5548 is connected to Cisco UCS C220 rack server. What is the status of Ethernet 1/5 interface for FCoE functionality?
A. Interface reset on Ethernet 1/5 is preventing the FCoE connection from coming up
B. MTU size of 1500 on Ethernet interface 1/5 needs to be changed for FCoE to come UP
C. Cisco Nexus 5548 needs a layer 3 daughter card for FCoE to come UP on the Ethernet interface 1/5
D. Ethernet interface 1/5 is operational for FCoE and the status is UP
Answer: D
Q11. Which two types of traffic are carried over a vPC peer link when no failure scenarios are present? (Choose two.)
A. multicast data traffic
B. unicast data traffic
C. broadcast data traffic
D. vPC keep-alive messages
Answer: AC
Q12. Which two items are features that are available in VN-Link in software? (Choose two.)
A. VM snapshot
B. NetFlow
C. ERSPAN
D. high availability
E. resource reservations
Answer: BC
Q13. DRAG DROP
Answer:
Q14. Which statement explains why a Cisco UCS 6200 Fabric Interconnect that is configured in end-host mode is beneficial to the unified fabric network?
A. There is support for multiple (power of 2) uplinks.
B. Upstream Layer 2 disjoint networks will remain separated.
C. The 6200 can connect directly via vPC to a Layer 3 aggregation device.
D. STP is not required on the uplink ports from the 6200.
Answer: D
Q15. Which statement about SNMP support on Cisco Nexus switches is true?
A. Cisco NX-OS only supports SNMP over IPv4.
B. Cisco NX-OS supports one instance of the SNMP per VDC.
C. SNMP is not VRF-aware.
D. SNMP requires the LAN_ENTERPRISE_SERVICES_PKG license.
E. Only users belonging to the network operator RBAC role can assign SNMP groups.
Answer: B
Q16. Which FCoE component is responsible for the encapsulation and de-encapsulation of Fibre Channel frames in Ethernet?
A. distributed FCF
B. FCoE node
C. FCoE logical endpoint
D. Fibre Channel forwarder
E. FCoE forwarder
Answer: C