Q61. - (Topic 3)
A project manager has noticed that two of the resources will not talk to one another. The project manager brings the resources together to investigate the root cause of the communication issues. Which of the following conflict resolution techniques is the project manager using?
A. Avoiding
B. Smoothing
C. Negotiating
D. Confronting
Answer: D
Q62. - (Topic 3)
Which of the following is an example of a high-level constraint to be included in a project charter?
A. The charter must be approved by the Chief Information Officer before planning may begin.
B. The funding is available until December 31st of the current year.
C. The project manager’s start date is pending.
D. The project team will be assigned after the charter is approved.
Answer: B
Q63. - (Topic 3)
Which of the following defines the purpose of a phase gate meeting?
A. To evaluate project continuation
B. To sign the project charter
C. To close the project
D. To discuss project communication
Answer: A
Q64. - (Topic 1)
A project baseline should be captured when the:
A. project manager is satisfied with the project tasks and risks associated.
B. sponsor is ready for work to begin and conducts a kick-off meeting.
C. schedule is fully developed with activity names, durations, dependencies, and costs.
D. WBS and WBS dictionary have been defined and agreed upon.
Answer: C
Q65. - (Topic 1)
A software project has just been completed. While measuring the success of the project, the project manager has found that the customer is dissatisfied with the functionality. Which of the following components has suffered in this project?
A. Risk
B. Quality
C. Schedule
D. Budget
Answer: B
Q66. - (Topic 3)
In a strong matrix organization, the project manager should secure a resource’s availability with which of the following?
A. The project management office
B. The resource’s manager
C. The human resource manager
D. The resource
Answer: B
Q67. - (Topic 1)
Which of the following has occurred when project costs are baselined?
A. The project manager has determined when they will need to make purchases
B. The project costs have been spent
C. The business has approved the budget
D. The estimated costs of the project are fixed
Answer: D
Q68. - (Topic 3)
A project manager receives word from a team member that a modification is required to the product being developed. Which of the following documents should the project manager initially use to document the request?
A. Risk register
B. Scope statement
C. Issue log
D. Change log
Answer: D
Q69. - (Topic 3)
As part of the charter, a project manager includes high-level assumptions about various criteria of the project and the environment in which the project will be managed. Which of the following is the primary purpose of documenting assumptions?
A. Assumptions identify what functional or management-oriented criteria will be included in the project.
B. Assumptions ensure that the project sponsor is aware of risks and prepares to mitigate the risks.
C. Assumptions convey understanding about organizational, cultural, financial, and management conditions.
D. Assumptions ensure that management signs off on the project schedule, budget, and scope.
Answer: C
Q70. - (Topic 1)
A third party product warranty is an example of which of the following types of risk response?
A. Risk sharing
B. Risk avoidance
C. Risk acceptance
D. Risk transfer
Answer: D