Pass4sure offers free demo for BH0-013 exam. "Foundation Certificate in Business Analysis (BH0-013)", also known as BH0-013 exam, is a ISEB Certification. This set of posts, Passing the ISEB BH0-013 exam, will help you answer those questions. The BH0-013 Questions & Answers covers all the knowledge points of the real exam. 100% real ISEB BH0-013 exams and revised by experts!

Q49. Which of the following statements is TRUE?

A. The IRR of every project is based on it achieving a Net Present Value of zero.

B. It is preferable for the calculated IRR of a project to be below bank interest rates,

C. Discounted cash flows do not usually take into account the time value of money.

D. When comparing two projects, the one with the lower NPV should be preferred.

Answer: A


Q50. A system holds information about an employee; Mike Berry. Which of the following is Mike Berry an example of?

A. An attribute.

B. An object.

C. A class.

D. An operation.

Answer: B


Q51. What do the arrow headed lines between activities represent on a business activity model?

A. Activity sequence

B. Logical dependency.

C. Functional optionality.

D. Flow of data.

Answer: B


Q52. In a particular organisation it is common practice to call all managers by their first name. It is part of the culture of the organisation. Newcomers are quickly corrected if they do not follow this informal approach. What would knowing about this convention be classified as in Requirements Engineering?

A. Explicit individual knowledge.

B. Tacit individual knowledge.

C. Explicit corporate knowledge.

D. Tacit corporate knowledge.

Answer: D


Q53. In which of the following circumstances do buyers have high bargaining power?

A. When available sources of supply are available and easy to find.

B. When the cost of a product or service is low.

C. When switching costs are high.

D. When the supplier brand is powerful.

Answer: A


Q54. Which of the following techniques can be used to pull together the results of an analysis of the external and internal business environment of an organisation?

A. SWOT analysis.

B. Resource audit.

C. Five-forces model.

D. Balanced business scorecard.

Answer: A


Q55. What is the MoSCoW principle used for?

A. To analyse stakeholders.

B. To determine strategy.

C. To define a root definition.

D. To prioritise requirements.

Answer: D


Q56. A convenience food manufacturer has undertaken a strategic analysis study and has identified a threat from groups lobbying against the use of packaging for food products. Which of the PESTLE categories would have helped highlight this threat?

A. Legal.

B. Environmental.

C. Technological.

D. Economic.

Answer: B


Q57. An organisation called Quality Signs' makes display signs for commercial customers. Which of the following are MOST likely to be the Actors in a CATWOE analysis?

A. The Managing Director of Quality Signs.

B. The sign makers of Quality Signs.

C. The competitors of Quality Signs.

D. The customers of Quality Signs.

Answer: B


Q58. Which of the following stages is immediately after problem-finding in Isaksen and Treffinger's creative problem-solving model?

A. Idea-finding.

B. Solution-finding.

C. Data-finding.

D. Acceptance-finding.

Answer: A


Q59. The V model is an example of which of the following?

A. A business analysis process model.

B. A systems development lifecycle.

C. A concerns-based adoption model.

D. A soft systems methodology.

Answer: B


Q60. A software house is developing a software package specifically for hotel management. A business analyst has been employed because of her familiarity with the hotel industry. Which of the following competencies has she been employed to bring to the project?

A. Domain knowledge.

B. Problem solving.

C. Team leadership.

D. Project management.

Answer: A


Q61. What is the MoSCoW principle used for?

A. To analyse stakeholders.

B. To determine strategy.

C. To define a root definition.

D. To prioritise requirements.

Answer: D


Q62. Given the cashflows below, which of the following is correct?

 

A. The project pays back in year 4 of the project.

B. The project does not pay back within the four year period.

C. The project pays back in year 2 of the project.

D. The project pays back in year 3 of the project.

Answer: B


Q63. What is the final stage of the waterfall systems devebpment lifecycle?

A. User acceptance testing.

B. Post-implementation review.

C. Benefits realisation.

D. Implementation.

Answer: D


Q64. It has been suggested that five clerical posts can be abolished when a new computer system is implemented. Under which category of costs or benefits will this be recorded?

A. Tangible costs.

B. Tangible benefits.

C. Intangible costs.

D. Intangible benefits.

Answer: B